Atık kampanyası engellilerin işitme cihazına pil oldu

Güncelleme Tarihi:

Atık kampanyası engellilerin işitme cihazına pil oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2018 12:09

Atık kampanyası engellilerin işitme cihazına pil oldu

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de Toroslar Belediyesi ile özel bir firma tarafından geri dönüşüme destek vermek ve farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan 'Pet Şişeni Ver, Duymayan Kalmasın' kampanyası kapsamında elde edilen gelirle işitme engelli çocukların işitme cihazına pil yardımında bulunuldu.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Engelliler Haftası nedeniyle Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenledikleri etkinlikte; Mersindeki Engelli Dernekleri ve Engelli Bakım Merkezleriyle buluştu. Dünya İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu Başkanı Cemal Özkaynak, ÇEVDOSAN yetkilisi Emre Akbaş, engelliler ve ailelerinin de hazır bulunduğu programda; engelliler tarafından hazırlanan temsili kına gecesi ve duyma engellilerin işaret diliyle söyledikleri 'Sev Kardeşim' şarkısı büyük beğeni topladı. Başkan Tuna da ‘Sev Kardeşim’ şarkısında engellilere eşlik ederek onların mutluluğuna ve eğlencelerine ortak oldu.
Toroslar Belediyesi’nin geri dönüşüme destek vermek ve farkındalık yaratmak amacıyla ÇEVDOSAN işbirliğiyle başlattığı 'Pet Şişeni Ver, Duymayan Kalmasın' kampanyası kapsamında elde edilen gelirle işitme engelli çocukların işitme cihazına pil yardımında bulunuldu.
Başkan Tuna, Federasyon Başkanı Özkaynak, ile firma yetkilisi Akbaş, işitme engelli çocuklarla birlikte kullanılmış pet şişeleri geri dönüşüme atarak, duyarlı vatandaşları kampanyaya destek olmaya davet etti.
Başkan Tuna, ilçede çevreye duyarlılığa dikkat çekmek için yeni projeler hayata geçirdiklerini belirterek, "Kullanılmış pet şişelerinizi çöpe atmayıp, geri dönüşeme destek vererek işitme engelli çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın işitme cihazına ‘Pil’ yardımında bulunabilirsiniz. Duyarlı vatandaşlarımızdan kampanyamıza destek olmalarını bekliyoruz" dedi.
Daha sonra, Federasyonu Başkanı Özkaynak, engelsiz yaşama destek veren ödülü başlığı altında yılın çevreci Belediye Başkanı plaketini Başkan Tuna’ya vererek, teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!