Atıcılıkta tarihi başarı

Güncelleme Tarihi:

Atıcılıkta tarihi başarı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 11:25

Atıcılık Milli Takımı, trap dalında büyük erkeklerde tarihinde ilk kez Avrupa üçüncüsü oldu.

Rusya'nın Kazan kentinde 25 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Trap-Skeet Avrupa Şampiyonası'na 37 ülkeden toplam 347 sporcu katıldı. Trap dalında 160 sporcunun yer aldığı yarışmalarda Türkiye'yi üç sporcu temsil etti.

Yarışmalar sonucunda 120 puan toplayan Oğuzhan Tüzün, Avrupa 9'uncusu, 117 puan toplayan Mustafa Can Sınmazışık, Avrupa 16'ncısı, 116 puan toplayan Yavuz İlnam da Avrupa 21'incisi olurken, toplamda 353 puan alan Türkiye takım halinde Avrupa üçüncülüğünü elde etti. Şampiyonada Çek Cumhuriyeti takım halinde 361 puanla birinci, İtalya da 356 puanla Avrupa ikincisi oldu.

Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Genel Sekreteri Yıldırım Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atıcılık takımının elde ettiği başarının çok önemli ve anlamlı olduğunu belirtti. 1923 yılından bu yana uluslararası yarışmalarda yer aldıklarını hatırlatan Güner, Atıcılık Milli Takımının tarihinde ilk kez Avrupa üçüncüsü olduğunu ifade etti.

Güner, şöyle dedi: Bu, bizim için tarihi bir başarı. Çünkü trap dalında ilk kez Avrupa üçüncüsü olduk. Atıcılık takımımız trap dalında Avrupa ve dünya şampiyonalarında ilk kez dereceye girdi. Bu başarı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün 'Olimpik Sporcu Yetiştirme Projesi'nin ne kadar doğru olduğunu ortaya koyuyor. Bu proje kapsamında başarılı sporcular maddi ödüllerle teşvik ediliyor. Genel Müdürlüğümüz proje kapsamında bize çok ciddi destek veriyor. Desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Pekin'de yapılan olimpiyatlarda yivli silahlar dalında yer almıştık. En büyük hedefimiz trap dalında da olimpiyat kotasını almak. Önümüzdeki Londra olimpiyatlarında hem yivli silahlarda, hem de trap dalında yer alarak, başarılı olmak istiyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!