Atıcılıkta skandal

Türkiye Atıcılık Federasyonu’nun iletişim eksikliği ve belgeleri zamanında göndermemesi organizasyonu kaptırmamıza neden oldu. Ayrıca, Akdeniz Oyunları seçmelerini birinci sırada kazanan efsane atıcı Dr.Alp Kızılsu, Pescara kadrosuna alınmadı.

YILLARCA dünya ve Avrupa şampiyonaları kürsülerinden inmeyen atıcılık sporunda hedef şaştı. Son yıllarda irtifa kaybeden bu başarılı sporumuzda ilginç şeyler yaşanmaya başlandı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM), federasyonlardan olimpiyat düzenleme aşamasına katkıda bulunmak üzere dünya ve Avrupa şampiyonaları gibi büyük organizasyonların ülkemize alınmasını isterken ne yazık ki evimizdekini kaptırıverdik.

Uluslararası Atıcılık Federasyon (ISSF) takviminde eylül ayında Türkiye’de yapılacağı ilan edilen Dünya Kupası Final yarışmaları Çin’e verildi. Yarışmaların Teknik Delegesi Güney Kıbrıslı Dimitris Lordos, Türkiye Federasyonu ile iletişim kuramadığı, yarışma hazırlıkları ile ilgili belgelerin kendisine gönderilmediği gerekçesi ile ISSF Yönetimi’ne verdiği rapor üzerine yarışma ülkemizden alındı.

Kızılsu kadroda yok

Avrupa şampiyonu ve dünya rekortmeni sporcumuz Dr.Alp Kızılsu, trap dalında İtalya’nın Pescara kentinde yapılacak olan Akdeniz Oyunları kadrosuna elde ettiği puanlarla birinci oyuncu olarak alınması gerekirken kadro dışı bırakıldı. Trap branşında 30 yıldır Türkiye rekorunu elinde tutan 22 kez Türkiye şampiyonu olan Dr.Alp Kızılsu’nun yarıştığı Bursa Atıcılık ve Avcılık Kulübü konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Kulübümüzün dünya rekortmeni sporcusu Dr.Alp Kızılsu’ya, Akdeniz Oyunları Milli Takım seçmelerinde Atıcılık Federasyonu 2009 yılı Plak Atışları Genel Prensipleri hiçe sayılarak kasıtlı olarak haksızlık yapılmış ve milli takımda yer verilmemiştir. Dr.Alp Kızılsu, Atıcılık ve Avcılık Federasyonu’nun olağan genel kurulunda mevcut federasyona karşı oluşan bir kadroyu destekledi diye mevcut federasyon yönetimi tarafından dışlanmaya çalışılmaktadır.

Cezalandırmaya çalışıyorlar


Avrupa şampiyonu sporcumuz Alp Kızılsu, Akdeniz Oyunları kadrosunun belirleneceği İstanbul’da 10-12 Nisan’daki aday kadro yarışması ile 1-3 Mayıs günleri düzenlenen Türkiye Şampiyonası eleme yarışmalarındaki finalli puanları ile Akdeniz Oyunları Milli Takımı’nın birinci sporcusu olması gerekirken, Milli Takım’a alınmamış keyfiyetle kadro dışı bırakılmıştır. Sporcumuzun yerine iki yarışma toplamında 10 puan geriden gelen diğer bir sporcu kadroya dahil edilmiştir.

Sayın başkan bununla da yetinmeyip Avrupa ve dünya şampiyonalarına katılacak sporcu kadrolarını da tüm prensip ve temayülleri gözardı ederek aylar öncesinden açıklamıştır. Böylece sporcumuz yazılı kurallara dayanarak birinci sırada hak ettiği Milli Takım kadrosuna alınmamıştır. Yıllarca hiçbir şey beklemeden bu spora en üst düzeyde hizmet vermiş bir sporcu sırf demokratik bir hizmet yarışı olan federasyon seçimlerinde ’kendilerine muhalif’ olduğu gerekçesi ile cezalandırılmaya çalışılmaktadır."
Yazarın Tüm Yazıları