Atiba Hutchinson: Gomez Beşiktaş'ta kalmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Atiba Hutchinson: Gomez Beşiktaşta kalmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 19:17

Beşiktaş'ın 14. şampiyonluğunda önemli bir rol oaynayan Atiba Hutchinson Socrates dergisinin Haziran sayısına konuk oldu .

Haberin Devamı

İşte yıldız oyuncunun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Kopenhag'de oynadığım dönemde Trabzonspor'un bana ilgisi vardı ama o dönem gençtim, en büyük liglerde oynamayı hedefliyordum. Türkiye'de oynamayı aklımdan geçirmemiştim. Farklı bir vizyonum vardı ve sadece en büyük liglerde oynama arzusundaydım. Tabii bu çok uzun sürmedi ve Türkiye'ye gelmenin iyi olabileceğine karar verdim. Zaman zaman 'Türkiye'ye daha erken gelsem daha iyi olur muydu?' diye düşünüyorum... Elbette bunun avantajları ve dezavantajları var. Ancak transfer için doğru zamanı seçtiğime inanıyorum. Hâlâ gayet iyi oynayabiliyorum ve bundan memnunum."

''TÜRKİYE'YE GELME KONUSUNDA İYİMSERDİM''
"Beşiktaş'tan teklif aldığımda Türkiye'ye gelme konusunda iyimserdim. Hollanda'da beraber oynadığım birkaç oyuncudan tavsiyeler aldım; İstanbul'a gelmek gibi bir şansım varsa bunu değerlendirmem gerektiğini söylediler. Ben de önerileri dinledim. Kasımpaşa'dan Khalid Sinouh ve Andreas Isaakson'la konuştum. Bana İstanbul'un harika bir şehir olduğunu ve futbolun buradaki yaşamda büyük bir yer kapladığını anlattılar. Bu yorumlar sonrasında teklifi reddedemezdim."

Haberin Devamı

''DAHA ÖNCE 'FEDA' GİBİ BİR KAMPANYAYLA KARŞILAŞMADIM''
"Kariyerimde hiçbir kulüpte 'Feda' gibi bir kampanyayla karşılaşmadım. Daha önce oynadığım tüm kulüpler stabil bir finansal yapıya sahipti, çok büyük ekonomik problemler yaşanmıyordu. Elbette farklı bir dönemdi. Ancak ben Türkiye'ye gelirken sadece sahaya odaklanıp oyunumdan keyif almayı düşünüyordum. Kulübe elimden gelen desteği verdim ama en başta yaşanan bu ekonomik sorunları çok da kafama takmadım. Daha çok sahaya odaklıydım."

"SERDAR KURTULUŞ'UN AĞLADIĞI AKHİSAR BELEDİYESPOR MAÇI...''
"Serdar Kurtuluş'un ağladığı Akhisar Belediyespor maçı sezonun en güzel zamanı değildi tabii. Ancak birlikte kalmayı başardık. Öylesi kötü bir maçtan sonra, bir sonraki karşılaşmada aynı şekilde geri dönmek zorundaydık. Önümüzdeki maç çok önemliydi ve takım olarak birlik olduğumuzu göstermeliydik. Akhisar maçı sonrası 'Sahada olan sahada kalır' diye düşündük. Ertesi gün herkes yeniden normale dönmüştü ve birbiriyle iyi geçiniyordu. Böylesi bir reaksiyon her takım için önemlidir. Bu tür şeyleri ilk defa yaşamıyorum."

Haberin Devamı

''TARAFTARININ GÖZDESİ OLDUĞUM SÖYLENİYOR...''
"Beşiktaş taraftarının gözdesi olduğum söyleniyor. Açıkçası bunun nedenini ben de tam olarak bilmiyorum. Takımın oyunuyla ilgili olabilir. Dürüst olmak gerekirse beni her zaman takdir ettiler ve bu durumdan oldukça memnunum. Her zaman ne yapıyorsam bu yıl da aynısını yapmaya çalıştım; çok çalıştım. Bazı insanlara göre önümdeki iki isim hücum odaklı olduğu için savunma tarafındaki tek isimdim ve birçok maçta sürekli orta sahada boğuşma işi bana kaldı. Belki de sebep budur."

''GOMEZ TAKIMDA KALMAK İSTİYOR''
"Mario Gomez geçen günlerde takımda kalmak istediğini ama önce Beşiktaş'ın gelecek planlarını görmesi gerektiğini söyledi. Ondan böyle bir şey dulmak olumlu. Bu sezonki başarıda önemli yeri var ve takımda kalmak istediğini biliyorum. Onun gibi bir golcü bulmak kolay değil. Takımın iyiliğinden başka bir şey istemiyor. Kesinlikle iyi haber!"

Haberin Devamı

''BARCELONA'YA KARŞI OYNAMAK MUHTEŞEM OLUR''
"Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ndeyiz. Barcelona'ya karşı oynamak muhteşem olur. Manchester United taraftarıyım ama Şampiyonlar Ligi'nde ilk oynadığım yıl PSV formasıyla onlara karşı mücadele etmiştim. Bu kez yeni bir şey deneyimlemek isterim. Son birkaç yıldır Manchester United'da işler eskisi gibi değil. Mourinho çok başarılı bir antrenör ve gittiği her yerde şampiyonluklar kazandı. Gelişi United'ın yararına olacaktır. Önümüzdeki dönemde ilginç sezonlar bizi bekliyor.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!