ATGB'den başsağlığı mesajı

Güncelleme Tarihi:

ATGBden başsağlığı mesajı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2015 12:56

Avrupa’daki en kıdemli gazetecilerden, Anadolu Ajansı eski Almanya Temsilcisi Hakkı Akduman’ın Antalya’da dün yaşamını yitirmesi ardından ardından çok sayıda taziye mesajı yayınlandı.

Haberin Devamı

Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB) Başkanı Gürsel Köksal da yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Almanya’daki birçok gazetecinin Hakkı Baba, birçoğunun Hakkı Abi olarak hatırlayacağı Hakkı Akduman, Kastamonu’da 1952 yılında dünyaya geldi. Önce otelcilik dalında eğitim gördü ve 70’li yıllarda bu alanda eğitimini sürdürmek üzere Almanya’ya geldi. Bir süre bu alanda çalıştıktan sonra gazeteciliğe başladı. Tercüman, Günaydın ve Milliyet gibi günlük gazetelerde muhabir olarak çalıştı, bu arada Köln ve Bonn merkezli çeşitli bağımsız yayın projelerinde yer aldı. Daha sonra Anadolu Ajansı’nın Bonn Temsilcisi olarak çalışmaya başladı ve 90’lı yılllarda yeni başkent Berlin’e giderek, aynı ajansın Almanya Temsilciliği’ni kurdu ve Antalya’ya gönderilinceye kadar bu görevi yürüttü.

MESLEĞİN İNCELİKLERİNİ ÖĞRETTİ

Berlin’de bir yandan uluslararası alanda gazetecilik yaparken, diğer yandan da Almanya’daki Türkçe yerel gazeteciliğin güncel habercilik açısından da etkin olabilmesi çabalarına destek verdi, bu amaçla “Almanya Bülteni” projesinin gerçekleşmesini sağladı.

Akduman, geçici olarak Antalya’ya gönderildikten bir süre sonra orada emekliye ayrıldı, ama uzun yıllarını geçirdiği Almanya’yla ve buradaki dostlarıyla bağını koparmadı.

Antalya’daki evinde elim bir kaza sonucu yaşamını yitirdiğini öğrendiğimiz Akduman, iki çocuk babasıydı.
Onu Almanya’nın dört bir köşesinde sürekli haber peşinde koşan, çok önemli haberlere, röportajlara imzasını atan, çalışkan bir gazeteci, iyi bir muhabir, adil bir yönetici ve bir çok genç gazeteciye mesleğin inceliklerini öğreten, mesleki dayanışmayı daima önemseyen bir ağabey olarak hatırlayacağız.
Ailesi, arkadaşları ve tüm basın camiasına baş sağlığı diliyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!