ATB'de son meclis

Güncelleme Tarihi:

ATBde son meclis
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2018 11:58

ATB'de son meclis

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret Borsası'nın (ATB), yaklaşık 5 yıllık görev sürecini tamamlayan meclisi son toplantısını yaptı. ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan veda ederken, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır tüm üyelere teşekkür etti. ATB'nin 2 Nisan'daki seçiminde Ali Çandır tek aday olarak seçime girecek.
ATB'nin son meclisinde konuşan Ali Çandır, yaklaşık beş yıldır özveriyle görev yapan meslek komiteleri, meclis ve yönetim kurulu olarak bu dönemi alınlarının akıyla tamamlandıklarını söyledi. Görevde bulundukları sürede başta üyeleri olmak üzere sektör ve kent sorunlarını gündeme getirdiklerini belirten Çandır, “Çözümler üreterek bunları talebe dönüştürdük. Bu taleplerimizi başta üst kurumumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olmak üzere ilgili yerel ve merkezi yönetimlere ilettik ve kararlılıkla takipçisi olduk" dedi.
10 TEMEL ÖNERİNİN 6'SI HAYATA GEÇTİ
Bu süreçte kararlılıkla takipçisi oldukları 10 temel öneri ve taleplerinin ilk 6'sına, ulusala da yaygınlaştırarak çözüm üretildiğini dile getiren Çandır, “Bunlar uygun maliyetli ilave finansman kolaylığı. Vergi ve sosyal güvenlik yükümlülüklerini ötelenmesi. Asgari ücret artışının sektörümüze yüklediği aşırı maliyetin hafifletilmesi. Hazine arazilerinin tarımsal amaçlı yatırım tahsisinin sağlanması. Tarımsal üretim ve ticarette kümelenmenin teşvik edilmesi. İş dünyası için birikmiş KDV iadesinin yapılması. Bunları gerçeklere uygun ve doğru bir biçimde karar vericilerimize ilettik ve devletimiz nezdinde karşılık bulması ve uygulamaya alınmasından son derece memnunuz" dedi.
TARIMA ÖZGÜ SOSYAL GÜVENLİK MODELİ
Ali Çandır, sonuç alınanların yanısıra diğer 4 temel öneriden tarıma özgü sosyal güvenlik modeliyle tarımsal yatırım-teşvik politikalarında Antalya lehine düzenlemeleri kapsayan önerilere sonuç alma aşamasında olduklarını söyledi. Geçici vergi mevzuatının kaldırılmasıyla tarımda gerçekçi veri derleme konularındaki öneri ve taleplerin de kararlılıkla takipçisi olacaklarını belirten Çandır, komiteler ve üyelerden gelen güncel nitelikli çok sayıdaki talebi de ilgili kurumlara ilettiklerini ve takipçisi olduklarını anlattı.
YÖREX VE ZEYTİNPARK
Bu yıl 9'uncusu düzenlenecek YÖREX ile Antalya'ya yeni bir marka kazandırdıklarını da ifade eden Çandır, YÖREX'i uluslararası boyuta taşımaya çalıştıklarını, yöresel ürünlerin coğrafi işaret zırhıyla korunması ve bu ürünlerin ticari birer değere dönüşmesine öncülük eden bir kurum olduklarını açıkladı. Antalya kent merkezinin en büyük yeşil alanı Zeytinpark'ı projelendirerek de halkın hizmetine sunulduğunu söyleyen Çandır, Antalya Tarım Konseyi'ni etkin ve kurumsal bir hale getirdiklerini kaydetti.
YENİ DÖNEMİN İLK PROJESİ CANLI HAYVAN BORSASI
Uzun süredir gündemde olan, bölge canlı hayvan ve et ticaretine katkı verecek canlı hayvan borsası konusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalıştıklarını belirten Ali Çandır, “Canlı Hayvan Borsası'yla ilgili şirket kurma ve alan projelendirme faaliyetlerini tamamladık. Önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek ilk proje olarak hazır hale getirdik. Diğer taraftan Rusya krizi başta olmak üzere gerçekleşen olayların bize yansımalarını gündeme getirmek, tartışarak çözümler üretmek amacıyla çok sayıda toplantı düzenledik, rapor hazırladık. Böylece borsamız kendi içine kapalı bir gündem yaşamak yerine sektörleri ilgilendiren olaylarla gündem yaratan bir kurum oldu" dedi.
MECLİS BAŞKANI KAYAN'DAN VEDA
ATB'nin iki dönemdir meclis başkanlığını üstlenen Hüseyin Cahit Kayan ise son toplantıda meclis üyelerine veda etti. Yeni dönem için aday olmayacağını açıklayan Hüseyin Cahit Kayan, “Son iki dönemdir sizlerin takdirlerinizle bu onurlu göreve seçildim. Her iki dönemde de 98 yıllık kurumumuzun değerlerine ve geleneklerine büyük özen göstererek görev yapmaya ve sizleri temsil etmeye çalıştım. Geride bıraktığım 9 yılda birlikte görev yaptığım tüm meclis üyelerimize, destekleri ve çalışmaları için teşekkürlerimi sunuyorum. Son 2 dönemimi meclis üyelerimizin güveni ve teveccühleri ile meclis başkanı olarak sürdürdüm. Ayrıca 5 Şubat 1985'te üye olarak girdiğim borsamızda, meslek komitesi üyesi, meclis üyesi ve yönetim kurulu muhasip üyesi gibi tüm kademelerde aynı heyecan, duygu ve sorumluluk içerisinde görev aldım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!