ATB Başkanı Bilgiç: Anız yakan, geleceğini yakıyor

Güncelleme Tarihi:

ATB Başkanı Bilgiç: Anız yakan, geleceğini yakıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2017 12:26

ATB Başkanı Bilgiç: Anız yakan, geleceğini yakıyor

Haberin Devamı

ADANA Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, mısır hasadı sonrası tarlada kalan anızın, üretici tarafından yakılmasının sıkıntılara neden olduğunu söyledi.
ATB'nin olağan toplantısında konuşan Bilgiç, üreticileri anızlarını yakmadan gübreye çevirmeleri gerektiğini söyledi. Bilgiç,
"Her hasat döneminde anız yakmakla ilgili bölgemiz ve ülkemizin sıkıntıları var. Anız yakan gerçekten geleceğini yakıyor. Anız yakmak çevre, sağlık ve toprak açısından zararlı. Yakılan anız bütün şehri nefes alınamaz hale getiriyor. Anızı yakmadan onu gübreye çeviren teknolojiler var. En üst noktada kullanılan bu teknolojiler devlet desteklerinden faydalandırılmaktadır. Buradan bütün üreticilerimize, tarım paydaşlarımıza seslenmek istiyorum. Lütfen anız yakmayın. Anızı enerjiye dönüştüren teknolojileri kullanın" dedi.  
6-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan, 'Adana Lezzet Festivali' organizasyonunda yer almaktan mutlu olduklarını belirten Bilgiç sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu festival Adana'mıza artı katma değer getirerek, ciddi katkılar sağlayacağına inancım tamdır. Bereketli topraklarımızda yetişen ürünlerimizin hasatları devam ediyor. Aynı anda dört ürünün hasat edildiği ülkemizde başka bir şehir yoktur. Bu verimli toprakların önemini ve kıymetini biliyoruz. Hasadı yapılan tüm ürünlerin üreticilerimize, borsa üyelerimize ve sanayide bu ürünlerin kullanıcılarına hayırlı olmasını diliyorum."
Bilgiç, ekim, kasım döneminde de ATB seçiminin olacağını da belirtti.

ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!