Ata'yı andılar

Güncelleme Tarihi:

Atayı andılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2017 13:19

Ata'yı andılar

Haberin Devamı

Mithat ÜNAL/ ANAMUR-Tolunay DUMAN/ TARSUS (Mersin), (DHA) - MERSİN'in Anamur İlçesi'nde Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79'uncu yıldönümünde törenlerle anıldı.
Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan anma etkinliğine protokol üyeleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından iki dakikalık saygı duruşu yapıldı. Atatürk Anıtı meşalelerinin de yakıldığı törende bayrak yarıya indirildi. 
Öte yandan, ilçede eğitim veren Kıbrıs İlkokulu öğrencileri de törenin ardından anma programı düzenledi. Her sınıfın kendi koreografisini hazırladığı programda, okulun ana sınıfı öğrencilerinin hazırladığı temsili Anıtkabir maketinin içerisindeki Türk bayrağına sarılı Atatürk naaşı, duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Naaşın etrafına karanfiller koyarak selam duran öğrenciler, ‘Atam Kalbimizdesin’ yazısını oluşturdu. Atatürk'e olan bağlılıklarını barış güvercinlerinin bağlı olduğu kırmızı ve siyah balon uçurarak ifade eden öğrenciler, büyük alkış aldı.
MEZİTLİ'DE DE ANILDI
Mezitli Belediyesi önünde, Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından Atatürk Anıtına çelenk konularak başlayan etkinlikte, saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çaldı ve iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Mezitli’de iki dakikalığına hayat dururken, sürücüler araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu. Bayrakların yarı indirildiği ve İstiklal Marşı’nın okunduğu anma etkinliğinde konuşan Başkan Tarhan, “Atatürkçü olmak aklın ve bilimin öncülüğünü tanımaktır. Atatürk gibi onurlu ve yürekli olmaktır. Atatürk gibi yurtsever, Atatürk gibi insani, Atatürk gibi adil olmaktır. Baskılara boyun eğmeden dik durmaktır. Gerçek anlamda demokrasiden yana ve halkçı olmaktır. Bu düşüncelerle atamızı saygı sevgi ve özlemle anıyoruz'' dedi.
TARSUS DA ATASINI ANDI
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Tarsus’ta da düzenlenen törenle anıldı. Tören, Cumhuriyet alanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı. İstiklal Marşı eşliğinde gönderlere çekilen bayrak daha sonra yarıya indirildi. 75'nci Yıl Kültür Merkezinde devam eden tören, okulun özel eğitim sınıfında öğrenim gören 3 öğrencinin işaret diliyle Atatürk şiirini okumaları, oratoryo gösterileri ve Atatürk'ün sevdiği şarkıların söylenmesinin ardından sona erdi.

FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!