Atatürk’ün sözlerini kulak arkası yapmayalım

Güncelleme Tarihi:

Atatürk’ün sözlerini  kulak arkası yapmayalım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 15:53

Çamlıdere’nin AK Parti’li Belediye Başkanı Hazım Caner Can, Büyükşehir Meclisi’ndeki konuşmasında Atatürk vurgusu yaptı. Başkan Can’ın, “Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini kulak arkası yapmayalım” sözlerini, CHP grubu “Bravo” diyerek uzun süre alkışladı.

Haberin Devamı

Atatürk’ün sözlerini  kulak arkası yapmayalım
Büyükşehir Belediye Meclisi önceki gün Altındağ, Mamak Çubuk ve Çamlıdere belediyelerinin 2018 yılı bütçelerini görüşerek oy birliğiyle kabul etti. Meclis’e, AK Parti’li Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can’ın teşekkür konuşmasındaki sözleri damga vurdu. Atatürk’ün sözlerinden örnek veren Başkan Can özetle şunları söyledi:

YENİ FETO’LARA ESİR OLURUZ

“Türkiye’de bugün bir FETO kaosu yaşanıyor. Yaşanmalı mıydı, hayır. Çünkü bizim o kadar ünlü güzel değerlerimiz var ki... Mustafa Kemal Atatürk’ün nutuklarındaki o güzel veciz sözlerden bir tanesinde ‘ilim irfan mürşit, hiçbir zaman için ilimin arkasında yer almayacaktır’ diyor. İlimden uzaklaşıp mürşidin peşine takıldığımız müddetçe yeni FETO’lara maalesef esir olacağız.

Haberin Devamı

MÜFTÜ DE BİZİM ZÜHTÜ DE

Tekkeleri kapattığında, ‘şıhlara, şeyhlere, dervişlere yüz tutmayın’ dediğinde eğer bu doğrultuda gitmiş olsaydık, bir FETO tehlikesi bugün bu ülkede yok olurdu. Hiç olmazsa bundan sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün bu veciz sözlerini kulak arkası yapmayalım. Biz Çamlıdere insanı yaratılandan dolayı insanı severiz. Camiden çıkan müftü de, meyhaneden çıkan Zühtü de bizim der kucaklarız.”

Atatürk’ün sözlerini  kulak arkası yapmayalım

İLİMDEN UZAKLAŞAN DOĞRU YOLDAN ÇIKAR

Çamlıdere’de açtığı oyuncak müzesini de anlatan Caner Can, “En hakiki mürşit ilimdir, ilimden uzaklaşan cahildir, doğru yoldan çıkmıştır” diyerek sözlerini bitirdi. AK Parti’li Başkan’ın dikkat çeken sözlerini CHP’liler “Bravo” diyerek uzun süre alkışladı. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Haydar Demir’in “Başkan gelsin bizim aramızda otursun” sözlerine Meclis oturumunu yöneten Meclis İkinci Başkanvekili Nail Çimen “Vermeyiz” şeklinde yanıt verdi.

BAKMADAN GEÇME!