Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin yıldönümü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Atatürkün Malatyaya gelişinin yıldönümü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2018 17:18

Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin yıldönümü kutlandı

Haberin Devamı

Taha AYHAN/ MALATYA, (DHA)- TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin 87'nci yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi.
Atatürk Anıtı önünde başlayan törende; Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Garnizon Komutanlığı tarafından çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okunduğu törende Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 'Şeref Defteri'ni imzaladı. Başkan Çakır, Şeref Defterine yazdığı metni okuyarak, Atatürk'ü, Malatya'ya gelişinin yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla andıklarını belirtti.
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından protokol üyeleri, Atatürk Evi'ni gezdi. Burada Atatürk'ün 1937'de geldiği ve Malatya'da kaldığı sırada kullanılan eşyaları inceleyen protokol üyeleri, ardından Battalgazi Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen konferansa geçti.
Konferans da günün anlam ve önemi hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın konuşmasından sonra Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tülin Türker'in 'Malatya ve Atatürk' konulu sunum yapıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!