Atatürk'ün Isparta'ya gelişi kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Atatürkün Ispartaya gelişi kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2018 14:02

Atatürk'ün Isparta'ya gelişi kutlandı

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ULU Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Isparta ve Eğirdir'e gelişinin 88'inci yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Isparta'daki törende Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ferat Ural, askeri erkan, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaş Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayarak, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Burada Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla birlikte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yaptı. Başkan Günaydın, Atatürk'ün akılcılık, bilimcilik, akla ve bilime dayanan felsefeyi benimsediğine dikkati çekerek, bazı konuşmalarını anlattı.

Daha sonra 6 Mart Atatürk'ün Isparta'ya gelişi dolayısıyla spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

EĞİRDİR'DE KOMANDOLAR GÖSTERİ YAPTI

Atatürk'ün Eğirdir'e gelişinin 88'nci yıldönümü kutlamaları kapsamında, Kaymakam Abdullah Akdaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Tören, Atatürk'ün trenle gelip bir müddet beklediği ve 'Ne muhteşem manzara' dediği Demirköprü'de devam etti. Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda görevli komandolar tarafından gösteri yapıldı. Komandoların gerçekleştirdiği örümcek inişi, yüz üstü iniş, ip üzerinde yürüme gösterileri ilgiyle izlendi. Tören daha sonra çeşitli etkinliklerle devam etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!