Atatürk’e anıtlı anma

Güncelleme Tarihi:

Atatürk’e anıtlı anma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2015 13:33

İZMİR’in Güzelbahçe İlçesi’nde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 77. yıldönümü nedeniyle anma etkinlikleri düzenlendi. Belediye bahçesine konulan Atatürk Anıtı da törenle açıldı.

Haberin Devamı

 

10 Kasım nedeniyle ilk tören Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Garnizon Komutanı Albay Turhan Özkal, Belediye Başkanı Mustafa İnce, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş ile öğrencilerin katıldığı törende anıta çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Atatürk’e anıtlı anma

Törenlere daha sonra Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma etkinliği ile devam edildi. Törende Vali Kazım Paşa İlköğretim Okulu ile Özel Martı Koleji öğrencilerinin hazırladığı "Müzikli Atatürk Destanı Oratoryosu" sunuldu. İlçedeki okullar arasında düzenlenen şiir okuma, kompozisyon yazma, resim ve Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirme dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Haberin Devamı

Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında ayrıca belediye bahçesine yaptırılan 2.60 metre boyundaki bronz Atatürk Heykeli’nin açılışı gerçekleştirildi. Kaymakam Hüseyin Kulözü’nün de katıldığı törende konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Önce, "Bize Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet eden, Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz komutanı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve anlamak, her zaman yanımızda olduğunu hissetmek için bu anıtı yaptırdık. Yeniden düzenlediğimiz belediyemizin bahçesine bu heykeli koymaktan ve geleceğe emanet olarak bırakmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Bu arada Güzelbahçe’de başta belediye olmak üzere çeşitli merkezlerde Atatürk’ün anısına lokma döküldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!