Atatürk Üniversitesine Pte Academic Sınav Merkezi

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Üniversitesine Pte Academic Sınav Merkezi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2016 10:43

Atatürk Üniversitesine Pte Academic Sınav Merkezi

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)-Erzurum, Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Pte Academıc Sınav Merkezi açıldı. 



Anadili İngilizce olmayan ve akademik İngilizce yeterliliklerini kanıtlamak zorunda olan katılımcıların dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerini doğru bir şekilde ölçmek üzere ÖSYM'nin eşdeğerlilik listesinde yer alan bilgisayar tabanlı uluslararası akademik İngilizce sınavlarının yapıldığı merkez hizmete girdi. Çevrimiçi veya telefonla sınav tarihine yakın rezervasyon olanağı sunan söz konusu sınav, etkin ve nesnel makine puanlaması yaparak sonuçların 5 iş günü içerisinde online olarak verildiği 3 saatlik tek oturum olarak uygulanıyor. Dünyada yalnızca 'Pearson VUE' merkezlerinde uygulanan sınavlarda test güvenliği, avuç içi taraması, dijital imza ve dijital fotoğraf, kombinasyonlu test formları, çevrimiçi ve güvenli ortamda skor raporları ile sağlanıyor.







Türkiye’de benzer 7 sınav merkezinin bulunduğuna işaret eden Sınav merkezi koordinatörü Öğretim Görevlisi Cengiz Akdağ, Pte Academıc Sınav Merkezi’nin ÖSYM’nin YDS’ye eşdeğer olarak kabul ettiği sınav merkezlerinden biri olduğunu belirtti.  

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!