Atatürk Üniversitesinde BAP Ofisi

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Üniversitesinde BAP Ofisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 10:16

Atatürk Üniversitesinde BAP Ofisi

Haberin Devamı

 

 
ERZURUM, (DHA)- Atatürk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Biriminin yeni ofisi açıldı, vizyon toplantısı düzenledi.
  Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda geçekleşen toplantıya, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, YÖK Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetmeliğinin Hazırlanma Aşamasındaki Komisyon Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü Prof. Dr. Adem Kalınlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayhan Çelik ile Prof. Dr. Sezai Ercişli,  Genel Sekreter Doç. Dr. Remzi Şahin, Atatürk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü Doç. Dr. Atilla Keskin ve çok sayıda akademisyen katıldı.
BAP Koordinatörü Doç. Dr. Atilla Keskin, bu birimin artık tamamıyla yenilendiğini ve bundan sonra Atatürk Üniversitesi'nin yüz akı olacağını ifade etti. Prof. Dr. Adem Kalınlı Yüksek öğretimde Stratejik Yönetim ve AR-GE Yönetimi Çalışmaları konulu bir sunum yaptı.
Üçüncü Nesil Üniversite Vizyonu çerçevesinde yürütülmekte olan yapılanma çalışmaları kapsamında, BAP Koordinasyon Biriminde köklü bir değişime gidildiğini anlatan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, mevcut süreçlerin ve işleyişin stratejik yönetim ve kalite anlayışına uygun olmaması, böyle bir değişimin gerçekleştirilmesini zorunlu hale getirdiğini söyledi. Destek programlarının, kuruma en üst düzeyde katma değer sağlayacak şekilde yapılandırıldığına değinen Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesi BAP yönergesi ve uygulama esasları ile birimde yürütülen tüm süreçler revize edilerek büyük bir değişim ve dönüşümün gerçekleştirildiğini ifade etti. Prof. Dr. Çomaklı, şunları söyledi:
"Dünyanın önde gelen yüksek öğretim kurumları, bilimsel faaliyetlerine ve varlıklarına yönelik kapsamlı envanter çalışmaları yapmakta, kurumun tüm kaynaklarını amaç ve hedefleri doğrultusunda harekete geçirmek için etkili performans yönetim modelleri uygulamaktadır. Üniversitemizin  kurumsal gelişimi ancak tüm mensuplarının yüksek aidiyet ve özverili gayretleri  ile mümkün olacaktır. Bu sistemin kişi, bölüm, birim ve kurum düzeyinde anlık faaliyet ve performans raporları üretilebilmesi mümkün hale gelmiştir. Sürdürülen çalışmaların Üniversitemizdeki tüm faaliyetlerde belirli bir kalite düzeyinin sağlanması ve sürdürülebilir kalite güvence sistematikleri oluşturulmasına çok önemli katkılar sağlayacağı açıktır."
Vizyon toplantısının ardından Atatürk Üniversitesi Rektörlük Binasında bulunan Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Biriminin yeni ofisinin kurdelesi kesildi. 
 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!