Atatürk Üniversitesi, Boğaziçi ve Marmara'yı geçti

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Üniversitesi, Boğaziçi ve Marmarayı geçti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 14:42

Atatürk Üniversitesi, Boğaziçi ve Marmara'yı geçti

Haberin Devamı

ERZURUM (DHA) - ODTÜ tarafından yapılan araştırmaya göre, Atatürk Üniversitesi en iyi üniversiteler arasında 9'uncu sırayı aldı. Aynı araştırmada Boğaziçi Üniversitesi 11, Marmara Üniversitesi ise 13'üncü sırada yer aldı.

Devlet üniversitelerin başarı seviyelerini belirlemek için 9 kriter üzerinden sıralama yapan ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Araştırma Laboratuarı, 'doktora mezun', ve 'makale' sayıları ile 'doktora öğrenci oranı' gibi unsurları dikkate aldı. Araştırmada ilk üç sıraya Orta Doğu Teknik, Hacettepe ve İstanbul Üniversitesi yerleşti.   Ankara, Gebze Teknik, Gazi, İstanbul Teknik, Ege Üniversitelerinin ardından Atatürk Üniversitesi 9'uncu oldu. Erciyes 10, Boğaziçi 11, Selçuk 12, Marmara 13, Dokuz Eylül 14, Yıldız Teknik Üniversitesi ise 15'inci sırada yer buldu.

Geçen yıl yapılan değerlendirmede Atatürk Üniversitesinin 10'uncu sırada yer aldığını hatırlatan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı şunları söyledi: 

“Göreve geldiğimiz günden bu yana neredeyse bir yıl geçti. Hayata geçirdiğimiz projelerin meyvelerini almak bizleri mutlu ediyor. Devraldığımız bayrağı daha da yukarı taşımanın gayreti içerisindeyiz. Sosyal çalışmalarımızı bilimsel ve akademik çalışmalarla harmanlayınca olumlu sonuçlar elde ediyoruz. Bu anlayışla planladığımız projeler de ulusal ve uluslararası düzeyde karşılık buluyor. Bundan sonraki amacımız listenin üst sıralarına yükselmek olacaktır." 

TIP FAKÜLTESİNDEN BÜYÜK BAŞARI

Öte yandan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi de kendi alanında bir başarıya imza attı. 68 Tıp Fakültesi arasında 7'nci sırada yer alan Tıp Fakültesinin bu başarısının önemine değinen Rektör Çomaklı, “Tıp Fakültemiz bölgemiz ve ülkemiz için büyük önem arz ediyor. Gerek Araştırma Hastanesinde üstlendiği misyon, gerekse ülkemize kazandırdığı değerler açısında bu başarıyı kıymetli buluyor, emeği geçenleri yürekten tebrik ediyorum" diye konuştu.

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!