Atatürk Havalimanı saldırısı sonrası Türkiye'ye destek yağıyor

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Havalimanı saldırısı sonrası Türkiyeye destek yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2016 11:21

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün gece düzenlenen ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği, 239 kişinin ise yaralandığı saldırı sonrası Türkiye'ye destek yağıyor.

Haberin Devamı

Dünyanın dört bir yanından insanlar, sosyal medya aracılığıyla, Türkiye'deki saldırıyı lanetleyen mesajlar paylaşıyor.

Dünyanın en büyük haber sitelerinden Huffington Post da resmi Twitter hesabından çok anlamlı bir görseli takipçilerine iletti.

Atatürk Havalimanı saldırısı sonrası Türkiyeye destek yağıyor

Almanya'nın sembolü, Berlin'deki Brandenburg Kapısı'nın da saldırıda hayatını kaybedenler adına Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırılacağı bildirildi.

Fransa hükümeti ise resmi Twitter hesabındaki profil fotoğrafını değiştirdi. Yarısı Fransız yarısı Türk bayrağından oluşan yeni fotoğrafın üzerinde "Fransa ve Türkiye teröre karşı bir arada" yazıyor.

NATO Karargahı'nda da tüm üye ülkelerin bayrakları Türkiye'yle dayanışma amacıyla yarıya indirildi. Bu durum NATO'nın resmi Twitter hesabından paylaşılan bu görselle dünyaya duyuruldu:

Haberin Devamı

Atatürk Havalimanı saldırısı sonrası Türkiyeye destek yağıyor

DAHA ÖNCE ÇOK TARTIŞILMIŞTI

Uluslararası kamuoyu geçmişte, Türkiye'de yaşanan terör saldırılarında, Batı'daki benzer durumlarda gösterilen hassasiyetin gösterilmemesi nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Son olarak Brüksel'deki havaalanı saldırısı sonrası Yasmin Ahmed'in İngiliz Independent gazetesine yazdığı bir makale tüm dünyada ses getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!