Atatürk Havalimanı için 'güvenlik kriteri' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Havalimanı için güvenlik kriteri açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 16:04

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, bugün bir gazetede yer alan, "Atatürk Havalimanı'nda Rusya ve İran'a yapılacak uçuşlar öncesinde, ilişkileri zedeleyecek herhangi bir sabotaj ihtimaline karşı ilave güvenlik önlemleri alındığı" yönündeki haberle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, uluslararası havacılık güvenliği standartlarına uygun en ileri sistemlerle güvenliğin sağlandığı Atatürk Havalimanı'nda, ek güvenlik önlemine ihtiyaç duyulmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, bugün bazı medya organlarında yer alan "Soçi kriterine göre uçuşlara üçlü arama" başlıklı haberle ilgili açıklamaya gerek görüldüğü belirtildi.

Atatürk Havalimanı'nın güvenliğinin, uluslararası havacılık güvenliği standartlarına uygun olarak en ileri sistemlerle titiz şekilde sağlandığı vurgulanan açıklamada, "Şu an itibarıyla havalimanında herhangi bir ek güvenlik önlemine ihtiyaç duyulmamaktadır. Bu konuda alınan bir Güvenlik Komisyonu kararı da mevcut değildir." ifadesi kullanıldı.

BAKMADAN GEÇME!