Atatürk Fen Lisesi yolunda yarım kalan asfalt tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Fen Lisesi yolunda yarım kalan asfalt tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2017 09:51

Atatürk Fen Lisesi yolunda yarım kalan asfalt tepkisi

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Elmadağ İlçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde bulunan Hasanoğlan Atatürk Fen Lisesi yerleşkesinde geçtiğimiz Nisan ayında asfalt çalışması başlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin işi yarım bıraktığını belirten öğrenci velileri, tepki gösterdiler. 
Öğrenci velileri, 5 ay önce 'bu yola yeniden asfalt dökeceğiz, kaldırımları yeniden yapacağız' diye çalışma başlatan ekiplerin, yolları ve kaldırımları kazdıklarını belirtiler.  Önemli bir işlerinin çıktığını gerekçe gösterip, daha sonra gelerek bu yolu ve kaldırımları yeniden yapacaklarını belirten ekiplerin bölgeden ayrıldıklarını dile getiren öğrenci velileri, tepkilerini belirtirlerken şöyle dediler:
"Yeni eğitim-öğretim yılına sayılı günler kaldı. Okul girişi yolunun toplam uzunluğu 435 metre. Bu yol tamamen kazılmış durumda ve gelen geçen araçlar okulu toz içinde bırakıyor. Kanalizasyon kapakları açık, etrafa kötü kokular yayıyor. Yol kenarında kaldırım olmadığı için öğrenciler yolun ortasında yürümek zorunda kalıyorlar. Bu okul 600 öğrenci kapasiteli ve yurt genelinden gelen 400 öğrenci yatılı olarak eğitimine devam ediyor. Yolun sağında ve solunda öğrencilerin kaldığı yurtları ve yemekhaneleri var. Toz içinde yatıyorlar ve yemek yiyorlar. Yağmur yağdığı zamanda çamur içinde kalıyorlar. Büyükşehir Belediyesi'nden kazılan bu yolun biran önce yeniden asfaltlanarak öğrencilerin mağduriyetini giderilmesini istiyoruz."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!