Atatürk 79. ölüm yıldönümünde anılacak

Güncelleme Tarihi:

Atatürk 79. ölüm yıldönümünde anılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 14:03

Atatürk 79. ölüm yıldönümünde anılacak

Haberin Devamı

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıldönümü olan 10 Kasım'da, İzmir'de düzenlenecek törenle anılacak.

İzmir Valiliği tarafından 10 Kasım'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek anma programı, saat 08.45'te çelenklerin sunulması ile başlayacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın eşliğinde bayrağın göndere çekilip, ardından yarıya indirilmesi ile buradaki tören son bulacak

SABANCI KÜLTÜR SARAYI'NDA DEVAM EDECEK

Atatürk'ü anma törenleri saat 10.00'da Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı Hasan Tahsin Salonu'nda devam edecek. Burada da saygı duruşunda bulunulup  İstiklal Marşı okunacak. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, anma töreninin açılış konuşmasını yapacak. Ardından TRT arşivi ve tanıkların anlatımıyla Atatürk ile ilgili belgesel gösterimi yapılacak. Program kapsamında Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Necdet Aysal 'Atatürk, Bilim ve Teknoloji' konulu konferans verecek. Anma programı İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğü Halk Dansları Topluluğu'nun zeybek gösterisi ile sona erecek.

İZMİR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!