Ataşelere kral yemeği

Güncelleme Tarihi:

Ataşelere kral yemeği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2015 01:08

Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara’da görev yapan ticaret ataşeleri ile Kral Midas’ın son akşam yemeğinden esinlenen bin menü eşliğinde hazırlanan yemekte buluştu.

Haberin Devamı

ATO’nun ikincisini düzenlediği ticaret ataşeleri yemeği, Sheraton Otel’de düzenlendi. Yemeğe ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, MÜSİAD Ankara Şubesi Başkanı İlhan Erdal ile çok sayıda ticari ateşe ve diplomat katıldı. Gecede sunulan menü, Frigya Kralı Midas’ın son akşam yemeğinden esinlenerek oluşturuldu. Kral Midas’ın son akşam yemeğinde kullandığı tabakların gömülü olduğu ve Polatlı’da bulunan Gordion Antik Kenti’nde yapılan çalışmalarda elde edilen bulgularla hazırlanan yemek, Sheraton Otel Şef Aşçısı ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz ve ekibi tarafından hazırlandı. Menü, yöresel lezzetlerle hazırlanmış soğuk mezeler, kaz etli çıtır Tümülüs böreği, bal ve üzüm suyu ile marine edilmiş fırında kuzu sırtı, nohutlu yumak tatlısından oluştu.

Haberin Devamı

TİCARETİN OLDUĞU YERDE BARIŞ OLUR

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Ankara’nın dış ticaret hacmi 2014 yılı itibariyle 8,1 milyar dolar, ihracatı ise 19 milyar dolar. Ticaretin olduğu yerde barış olur. Ülkelerin kalkınmasında, refah seviyesinin artmasında uluslararası ticaret önemli bir rol oynamaktadır. Sanayileşmeye ve dış ticarete öncelik veren ülkeler, teknolojilerini yenilemede verimlilikte ve rekabette diğer ülkelere nazaran daha yüksek büyüme oranları yakalamaktadır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!