Ata’nın toprağı Yenimahalle’de

Güncelleme Tarihi:

Ata’nın toprağı Yenimahalle’de
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2018 12:00

Ata’nın toprağı Yenimahalle’de

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - YENİMAHALLE Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri, sabah erken saatlerde Batıkent Meydan AVM önündeki Atatürk Anıtı önünde çelenk koyma töreni ile başladı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, muhtarlar, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile beraber Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. TUBİL Halk Dansları Topluluğu’nun zeybek oyunlarının büyük alkış aldığı törende Atatürk Anıtı yanındaki meşale de yakıldı. Törende konuşan Başkan Yaşar, “Tam 99 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemiz emperyalist ülkelerce işgal edilmiş, padişah emperyalistlere teslim olmuş, yokluk ve hastalıklar ülkede kol gezerken yola çıkmış ve millet kendi kaderini kendi tayin edecektir demiştir” dedi.

‘BUGÜNLERİN TEMELLERİ O GÜN ATILDI’

Türk Ulus’unun Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan dönmeyeceğini söyleyen Yaşar, şöyle konuştu: “Toplu iğne üretemeyen, bir metre demiryolu olmayan bir ülkeden bugünlere geldik. Bugünkü geldiğimiz noktanın temelleri o günlerde atıldı. Ben hiç yılmıyorum, korkmuyorum çünkü temelimiz doğru, inancımız doğru. Türk Milleti Mustafa Kemal’in yolundan dönmeyecektir.”

ATA’NIN TOPRAĞI YENİMAHALLE’DE

Başkan Vekili Mehmet Kartal da 16-19 Mayıs tarihleri arasında geleneksel olarak düzenlenen Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu sporcularını Ankara girişinde karşıladı. Selanik’ten getirdikleri Türk Bayrağı’na sarılı toprağı, Kartal’a teslim eden 70 atlet, İpsala’dan Ankara’ya 735 kilometre koşarak, 54 saatte geldi. 31 yıldır düzenlenen etkinlikle, İpsala Sınır Kapısı’ndan teslim aldıkları toprak ile Ankara Çiftlik Kavşağına gelen sporcular, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin bahçesinden getirdikleri toprağı Kartal’a emanet etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!