Atanamayan öğretmenlerden eylem

Güncelleme Tarihi:

Atanamayan öğretmenlerden eylem
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 10:35

Sivas’ta atanamayan öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ağustos ayında öğretmen ataması yapılmaması kararını protesto etti.

Haberin Devamı

Ellerinde pankart ve dövizlerle kent meydanında toplanan yaklaşık 50 öğretmen adayı, sözleşmeli ve paralı öğretmenlik istemediklerini belirterek, Ağustos ayında atama yapılmayacak olmasını protesto etti. Gruba Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız da destek verdi. Öğretmenler eylemlerinde atanamadığı için intihar eden öğretmen adaylarını temsilen üzerinde ‘İlgi çekmek için intihar etmedik’ yazılı cansız mankeni ağaca astı. Grup adına basın bildirisini okuyan Cihat Kürşat, Türkiye’de atanamayan öğretmenlerin hafife alındığını ve önemsenmediğini belirterek, "Türkiye’de Eğitim Fakültelerinden başarıyla mezun olmak öğretmen olmak için yeterli görülmüyor. Öğretmenler Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ve Öğretmenlik Alan Bilgi Testi (ÖABT) sınavlarına girmeleri isteniyor. Yetmezmiş gibi birde mülakat ve sözleşmeli sistem getirilmeye çalışılıyor. Öğretmenler için bu süreçler stres ve sıkıntılarla devam ederken, öğretmenlerin psikolojileri, planları hiç umursanmıyor. Sitem değişikliğini gerekçe göstererek 18 yıldır düzenli olarak yapılan ağustos atamalarının yapılmayacağına dair açıklamalar yapılıyor. Bu uygulama öğretmenlik için kesinlikle kabul edilemez" dedi.

Haberin Devamı

Sözleşmeli öğretmen ve ücretli öğretmenliğin öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırdığını söyleyen Kürşat, "Maruz kaldığımız haksız ve adaletsiz sistem planlarının biran önce düzeltilmesini, artık çocuklarımıza ve sınıflarımıza kavuşup, mesleğimizi elimize almanın haklı gururunu yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!