Ataman'ın tuzağı

TÜRK basketbolunun iki devinin kupa randevusunda Ergin Ataman’ın tuzağı iyi işleyince zafer Ülker’in oldu.

Maç öncesi baktığımızda Efes Pilsen, başarıya bir sistem içinde arıyor, Ülker ise bireysel yıldızlarıyla sonuca gitmeyi hedefliyordu. Efes Pilsen Coachu Oktay Mahmuti,Kendi oyunumuzu oynayıp iyi savunmayla onları durduracağız. Özellikle dış adamlarına dikkat edeceğiz’ diyordu. Ergin Ataman da, ‘Ligde bizi içeriden oynayarak yenmişlerdi. Eğer zorda kalırsam, 4 kısaya dönüp, onları da bu oyuna çekeceğim ve bireysel yıldızlarla işi bitireceğim’ diyordu.

İbrahim’i diri tutmak için ilk 5’te kullanmayan Ataman, 8. dakikadan sonra kaptanını sahaya sürüp, 4 kısalı oyuna dönünce de tuzağını kurnmuş oldu. Ataman’ın bu tuzağına Mahmuti düşünce Efes’in işleyen düzeni aksamaya başladı. Buna karşı bireysel yıldızları olan Ülker’de önce İbrahim, sonra da Blair devreye girince, oyunun direksiyonu hep turuncu yeşillilerde kaldı. Efes Pilsen çember altı zenginliğini kullanmazken, çareyi dış atışlarda aradı. Ama bu kez de Langdon’la hayal kırıklığı yaşadı.

Yıldızların önemi

İyi savunma yapıp daha çok ribaund alan Ülker’de oyunun son bölümünde maça damgasını vuran isim de bir başka yıldız Petar Naumoski oldu.

Dünkü maç bir kez daha basketbolda yıldız oyuncunun ne kadar önemli olduğunu göstermesi açısından ilginçti. Ülker, İbrahim ve Naumoski ile güçlü rakibini dize getirirken, bu iki yıldız takım sıkıştığı anda neler yapabileceklerini herkese kanıtladı.

Efes Pilsen’nin ise her zaman işleyen sistemi, Ülker tuzağına takılıp arıza yapınca, kupa yıldızlarıyla istediğini rakibine kubul ettiren Ataman’ın oldu.

Ben bu güzel mücadeleyi veren iki takımı da kutlarken, Ülker’in bu sezon ilk kez yıldızlarına yaptığı yatırımının karşılığını aldığını vurguluyorum.
Yazarın Tüm Yazıları