Atama fiyaskosu

MHK’nin ikinci yarının ilk hafta atamaları, biri dışında isabetliydi. F.Bahçe-Konyaspor karşılaşmasına, 3 aydır Süper Lig’de maç yönetmeyen Ali Palabıyık’ın atanması şaşırtıcı oldu. Aslında Ali’nin kumaşı iyi ama terzi de önemli.

Haberin Devamı

MERKEZ Hakem Kurulu, ligin ikinci yarısının ilk haftasındaki atamalarda genel olarak dikkatliydi. Eleştirilebilecek bir atama dışında, doğru kararlarla ikinci devreye başladı.
Haftanın kapanış maçı olan Fenerbahçe-Konya karşılaşmasındaki hakem ataması ilginçti. En son ligde yaklaşık 3 ay önce Bursaspor-Kayserispor maçını yöneten ve o mücadelede başarısız bir performans sergileyen, sonucunda MHK tarafından kızağa çekilen, PTT 1. Lig’de sürekli görevlendirilip, Süper Lig’de hiç değerlendirilmeyen Ali Palabıyık’ın Saracoğlu’nda görevlendirilmesini hayretle karşıladım.
Şampiyonluk ve küme düşme hattını yakından ilgilendiren bu denli önemli bir müsabakaya Ali Palabıyık’ın atanacağını tahmin etmiyordum.

Yardımcı katkısı

Ligin ilk yarısında Palabıyık’ın yönettiği iki büyük takımın maçında, yanında görev yapan Ankara Bölgesi’nden Cem Satman gibi ligin deneyimli bir yardımcı hakeminin, bu hafta Ali’nin yanında değil de Gaziantep-Galatasaray karşılaşmasında görevlendirilmesini de hayretle karşıladım.
Bunu şöyle izah etmek gerekirse, Cüneyt Çakır’ın özellikle Avrupa platformundaki başarısında Bahattin Duran ve Tarık Ongun’un katkısı, gözardı edilemez. Atamalar, hakikaten MHK için çok ciddi bir iştir.

Haberin Devamı

Dikkat edeceksin

Süper Lig’de henüz hiçbir maç yönetmemiş olan Abdülkadir Bitigen’i Türkiye Kupası’ndaki Antalya-Galatasaray maçında, Murat Türker’i de Elazığ-Galatasaray karşılaşmasında değerlendiriyorsanız, bu bir hakemi kazanmak değil, belki de kaybetmeyi göze alma riskidir. MHK atamalarında son derece dikkatli olmalıdır. Atamalar, bir hakemin gelişiminde çok önemlidir. Şunu belirtmek isterim ki, Ali Palabıyık’ın kumaşı çok iyi. Lakin, terzisinin de iyi olması lazım.
Bilmem anlatabildim mi?

Bu sezon 6 maç yönetti

Ali Palabıyık

Üst klasmanda görev alıyor. Ankara bölgesinin hakemi olan Ali Palabıyık normal hayatında ise ticaretle uğraşıyor. Kariyerine 2006 yılında başlayan Palabıyık, bu sezon 6’sı Süper Lig, 4 PTT 1. Lig ve 1’i Türkiye Kupası olmak üzere toplam 11 maçta görev aldı.

Mesleği diş hekimliği

Haberin Devamı

Abdülkadir Bitigen

Kayseri bölgesinin hakemi. Üst klasmanda görev alan Bitigen, diş hekimliği yapıyor. Hakemliğe 2011’de başlayan Abdülkadir Bitigen bu sezon toplam 2’si Türkiye Kupası 8’i PTT 1.Lig olmak üzere toplam 10 maçta düdük çaldı.

7 yıldır düdük çalıyor

Murat Türker

Manisa bölgesinin hakemi olan Türker’in mesleği eğitim danışmanlığı. Üst klasman hakemi olan Türker profesyonel kariyerine 2006-2007 sezonunda başladı. Bu sezon 5’i PTT 1. Lig 4’ü Türkiye Kupası olmak üzere toplam 8 maçta sahadaydı.

Yazarın Tüm Yazıları