Atama düğümünü çözün eylemi

Güncelleme Tarihi:

Atama düğümünü çözün eylemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2012 00:00

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı sınavı kazanmalarına karşın Danıştay’ın İtfaiye yönetmeliğinin sözlü sınavla ilgili maddesinin yürütmesini durdurması üzerine atamaları dondurulan 286 itfaiyeci adayından 167’si belediye şirketinde işçi statüsünde işe başlamalarına karşın, memurluk hakkı için eylem yaptı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Meydanı’nda biraraya gelen adaylar mavi naylon giydi, bileklerinden iple birbirlerine bağlandı. Bu şekilde Büyüşehir Belediyesi önüne kadar yürüyen gençler adına açıklama yapan Yiğit Seymen, mücadelelerinin itfaiye memuru olana kadar süreceğini açıkladı.

Ankara temasları

Ankara’ya gidip geçtiğimiz çarşamba günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen gençlerin sözcüsü Fatih Yücesoy, “Başbakan, konunun çözümüne yardımcı olması için Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli ve İzmir milletvekili Hamza Dağ’a talimat verdi. Ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştük. Gerekli bilgi ve belgeleri teslim ettik. Kılıçdaroğlu da yakından ilgilendi. Kangren olmuş konunun çözümüyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve gereksirse iktidar partisiyle de görüşeceğini söyledi” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!