Atalay'ın 'Boşluk' adlı karakalem sergisi

Güncelleme Tarihi:

Atalayın Boşluk adlı karakalem sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 10:03

Atalay'ın 'Boşluk' adlı karakalem sergisi

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- MERKEZİ Ankara'da bulunan Atlas Sanat Galerisi, sanat sezonunu Süreyya Atalay'ın 'Boşluk' isimli karakalem resim sergisi başkentli sanat severlerle buluşturdu. Sergide yer alan eserler 6 Ocak 2017 tarihine kadar izlenebilecek.

Ankara'da sanata ve sanatçıya verdiği desteklerle ön plana çıkan Atlas Sanat Galerisi, yeni sanat sezonunu Süreyya Atalay'ın 'Boşluk' isimli karakalem sergisi ile sanat sezonunu açtı. Atalay'ın 30'a yakın kağıt üzerine kurşun kalemle çizimlerinde 'boşluk' kavramını sınırlılık ve sonsuzluk hissi yaratacak deneyimlerini, kalınlığı, inceliği, dikey-yatay diyagonal duruş şekillerinin istiflenmesi sonucu oluşan boşlukların sorgulamaları ile içinde yaşadığımız hayatın ve evrenin karmaşıklığını ve sadeliğini yaptığı çizimlerle anlatmaya çalışıyor.

Mimar kökenli sanatçı Süreyya Atalay, "Boşluk, bir şey tarafından doldurulmamış uzantıdır. Mistisizm ve dinde zihnin yansıttığı ya da belirginleştirdiği ayrımlaşmamış gerçeklik nitelenmesidir. Bu nedenle boşluk kavramı gerek öznel, gerek nesnel içeriği ile tartışma yaratan bir kavram olmuştur. Özellikle uzak doğu ülkelerinde zihni arındırma ve tek birliğe ulaştırma isteğinde Tao ve Budacılıkta yer almıştır. Soyut düşüncelerin, soyut sanat diliyle ifadelendirilmesi isteğimin sonucu ortaya çıkan grafit yapıtlarda boşluğun sonsuzluğuna ve karşıtlıklarını kara kalem çizimlerimle anlatmaya çalıştım" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!