Atalay Filiz'e iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis

Güncelleme Tarihi:

Atalay Filize iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 14:44

Atalay Filiz'e iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis

Haberin Devamı

Özkan ARSLAN / ANKARA, (DHA) - ÜÇ kişinin cinayet zanlısı Atalay Filiz, Ankara'da Göktuğ Demirarslan ve Elena Radchikova cinayetleri nedeniyle yargılandığı davada 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Son sözünde Göktuğ Demirarslan'ı, FETÖ'cü olduğu için öldürdüğünü söyleyen Filiz'in cezasında indirime gidilmedi.

Ankara Batı Adliyesi Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, müşteki ve sanık avukatları katıldı. Atalay Filiz duruşmaya tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden SEGBİS aracılığıyla katıldı.

AVUKATI BİLİRKİŞİ RAPORU TALEP ETTİ

Bir önceki duruşmada Atalay Filiz'in davadan çekilen avukatları yerine Ankara Barosu tarafından atanan avukat, Filiz'in cezai ehliyetinin tespiti için, Adli Tıp Kurumu'ndan yeniden 'akli dengesinin yerinde olup olmadığına' ilişkin bilirkişi raporu talep etti. Ayrıca avukatı, Filiz'in suçunu samimi bir şekilde itiraf ettiğini, bu nedenle cezanın 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan verilmemesi gerektiğini söyledi.

Avukatın talepleri mahkeme tarafından reddedildi.

20 SAATLİK ANLATACAĞIM ŞEYLER VAR AMA KARAR BELLİ OLDUĞU İÇİN FAZLA KONUŞMAYACAĞIM

Mahkeme başkanı, Atalay Filiz'e karar vereceklerini ve son sözünün ne olduğunu sordu. Filiz, avukatının yeni olduğunu ve bu nedenle kendisiyle konuşup yeniden savunma yapmak istediğini söyledi. Mahkeme başkanı, savunmaların alındığını belirterek Filiz'in bu talebini reddetti ve Filiz'e tekrar son sözünü sordu. Filiz, mahkeme başkanına, "Yani süre tanımıyor musunuz?" diye sordu. Hayır cevabını alan Filiz, "20 saat konuşabileceğim malzeme var aslında. Ama karar nasılsa belli olduğu için kendimi fazla yormayacağım" dedi. FETÖ'LÜ SAVUNMA

Atalay Filiz, cinayetlerin yazıldığı gibi aşk cinayeti olmadığını, arkadaşı olan Göktuğ Demirarslan'ı, FETÖ'cü olduğu için öldürdüğünü söyledi. Filiz, Demirarslan'ın, FETÖ soruşturmasında İzmir'de gözaltına alınan babası Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ı kast ederek, "Armut dibine düşer. Babası vatan haini ise oğlu neden olmasın. Göktuğ'un FETÖ'cü olduğunu ben biliyordum. 4 yıllık fakülteyi 6 yılda bitirdi ancak mezun olur olmaz TÜBİTAK'ta 2013 yılında önemli bir göreve atandı. Şimdi hayatta olsaydı FETÖ'den tutuklanacaktı" diye konuştu.

BEN BİR ANLAMDA HALKIMIZIN İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİM

Sözlerine, "Halkımız hainlerin idamını istiyor. Ben bir anlamda halkımızın isteğini yerine getirdim" diyerek devam eden Filiz olaylardan sonra kaçmadığını da iddia etti.

Filiz'in, "Ben polisten değil KGB ve FETÖ'den kaçtım" sözleri üzerine mahkeme başkanı, "Tahliyeni mi istiyorsun?" diye sordu. Filiz, başkanın bu sorusunu, "Diyeceklerim bu kadar" diye cevapladı.

Filiz'in sözlerinin ardından mahkeme karar için duruşmaya ara verdi. Aranın ardından kararını açıklaya heyet Filiz'i, Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova'yı tasarlayarak öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!