Atalay Filiz her yerde aranıyor, yeni görüntüleri ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Atalay Filiz her yerde aranıyor, yeni görüntüleri ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 16:03

Emniyet güçleri İstanbul ve Ankara’da 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz'i yakalamak için son olarak minibüsten inerken görüldüğü, Pendik Kaynarca’yı mercek altına aldı. Polis, Filiz'in başka cinayetler işlemiş olma ihtimalini de araştırıyor. Öte yandan zanlının Edirne'de olduğu, otostop çektiği ihbarları üzerine de bu şehirde çalışma başlatıldı. 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Filiz'in yeni görüntüleri de ortaya çıktı. Olayın adından Tuzla'da güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde Filiz yanındaki valiz ile birlikte caddede yürüyor.

Haberin Devamı

'ONLAR İÇİN GAME OVER OLUYOR'

Soruşturma sırasında polisin bilgisine başvurduğu bir kişinin, Atalay Filiz’in kendisine "Hayat bir oyun. Oyunu ben kuruyorum. Bazı kişiler zaman zaman oyundan çıkıyor. Onlar için Game over oluyor" dediği öğrenildi. Polis şüphelinin başka cinayet olaylarını da gerçekleştirmiş olabileceğini belirterek soruşturmayı derinleştirildi. Maltepe’de geçtiğimiz Şubat ayında bavul içinde bir kadın cesedi bulunmuş, ancak bugüne kadar yabancı uyruklu bir kadına ait olduğu tahmin edilen cesedin ne kimliği ne de kimin öldürdüğü tespit edilememişti.

BAVUL CESET TAŞIMAK İÇİN KÜÇÜK

Polis tarafından şüpheliyi yakalamak için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yetkililer önce bir bavulu taşırken görüntüleri, ardından aynı bavulla bir minibüste görüntülenen şüphelinin, bu görüntülerin kaçma anına ait olabileceği belirtildi. Bavulun içinde ceset bulunma ihtimalinin düşük olduğunu söyleyen yetkililer, bavulun ceset taşımak için çok küçük olduğunun tespit edildiğini söylediler. Şüphelinin öldürdüğü tarih öğretmenini gece saatlerinde başka bir yöntem kullanarak ormanlık alana atmış, ardından da bavulunu alarak kaçmış olabileceği üzerinde duruluyor.

Haberin Devamı

ÖLDÜRDÜĞÜ EV SAHİBİNİ 6 AYDA 2 KEZ ARAMIŞ

Tuzla’da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkci’yi öldüren ve daha sonra kayıplara karışan Atalay Filiz'le ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. Soruşturmayı İstanbul polisi dışında, Ankara Emniyet Müdürlüğü, MİT’in de takip ettiği belirtildi. Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada Atalay F.’nin kullandığı cep telefonu numarasının dökümüne ulaşan polis, zanlının öldürdüğü Fatma Kayıkci’yle 6 ay içinde sadece iki kez görüştüğünü tespit etti.

KAYNARCA BÖLGESİ DİDİK DİDİK EDİLİYOR

Yapılan soruşturmada şüphelinin halen iletişim araçlarından uzak durduğu görüldü. Atalay F.’nin kredi kartı kullanmadığı , yakınlarını ankesörlü telefondan dahi aramadığı tespit edildi. Aramaların Şüphelinin olayın ardından elindeki bavulla minibüsten indiği, Kaynarca bölgesinde yoğunlaştırıldığı öğrenildi. Polisin bu bölgede ipucu bulmak için tüm güvenlik kamera görüntülerini inceleme altına aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Atalay Filiz her yerde aranıyor, yeni görüntüleri ortaya çıktı

EDİRNE'DEN DE İHBAR YAĞDI

Edirne'de de Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, gelen bazı ihbarlar üzerine şüpheli Atalay Filiz'in yakalanması için harekete geçti.
Zanlının fotoğraflarını tüm birimlere dağıtan ekipler, özellikle İpsala, Meriç ve Keşan ilçesinde kontrolleri artırdı. Polis ekipleri bölgedeki tüm otelleri kontrol etti, şüphelinin fotoğraflarını göstererek işletme sahiplerini uyardı. Edirne'ye bağlı sınır kapılarında da gerekli önlemler alındı. 

Vatandaşların 155 Polis İmdat hattına yaptığı ihbarları titizlikle değerlendiren polis ekipleri, şüphelinin “Havsa ve Uzunköprü ilçeleri arasında otostop yaptığı” iddiası üzerine de yollardaki güvenlik ve MOBESE kameralarını inceledi. Yapılan çalışmalarda henüz zanlının izine rastlanmadı.

Haberin Devamı

BAŞKA CİNAYETLERİ DE OLABİLİR

Olayla ilgili yapılan geniş çaplı soruşturmada polis bir yanda da seri katil profili çizen şüphelinin başka cinayet olaylarını da karışıp karışmadığını tespit etmeye çalışıyor.

BAŞKA CİNAYET VAR MI?

Bu cinayet dosyalarından birinin, geçtiğimiz Şubat ayında Maltepe, Cevizli’de bavul içinde bulunan bir kadın cesedi olayı olduğu belirtildi. Vatandaşlar tarafından ihbar edilen olayın ardından olay yerine gelen polis ekipleri, bavul içinde bir kadın cesedi bulmuşlardı. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda yabancı uyruklu bir kadına ait olduğu tahmin edilen cesedin kimliği tespit edilemezken, şüphelisi de yakalanamamıştı. Bölgede meydana gelen faili meçhul dosyalarının da şüpheli Atalay F.’yle bir ilişkilerinin bulunup bulunmadığı araştırılıyor. Yetkililer, şüphelinin yasadışı yollarla yurt dışına çıkma ihtimalinin de aralarında bulunduğu her ihtimalin değerlendirildiğini soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü öğrenildi.



ESKİ SEVGİLİSİ INTERPOL TARAFINDAN ARANIYOR

Filiz'in Paris'te esrarengiz bir şekilde kaybolan eski sevgilisi Olga Seregina'nın da 12 Aralık 2011 tarihinden bu yana İnterpol tarafından "sarı bülten" ile arandığı ortaya çıktı. İnterpol kayıtlarına göre, Rusya'nın Novosibirsk kentinde 22 Mayıs 1985 yılında doğan Olga Seregina'nın saç rengi kızıl, göz rengi ise kahverengi olarak belirtilmiş. İnterpol kayıtlarına göre, Olga Serengina Rusça, İngilizce ve Fransızca konuşabiliyor.

ARAÇ KİRALAMA ŞİRKETLERİ DE MERCEK ALTINDA

Aranan şüpehelinin bir otomobil kiralamış olma ihtimaline karşı da tüm araç kiralama şirketlerinin kayıtları incelemeye alındı. Kiralama yaparken farklı bir kimlik kullanmış olabileceği düşünülen Filiz ile ilgili bir ipucu bulmak isteyen polisin, bu nedenle tüm güvenlik kamerası kayıtlarını da kontrol ettiği vurgulandı.

Emniyet yetkilileri, kendilerine çok sayıda ihbar geldiğini, yapılan ihbarların titizlikle incelendiğini belirtti. Yapılan ihbarların birinde şüphelinin İzmir'de görüldüğünün söylenmesi üzerine, bir ekibin de İzmir'e gönderildiği ifade edildi.

YENİ GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Haberin Devamı

Öte yandan katil zanlısı Atalay Filiz'in yeni görüntüleri de ortaya çıktı. Olayın adından Tuzla'da güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde Filiz yanındaki valiz ile birlikte caddede yürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!