Atakumlu öğrencilerin şiirleri kitap oldu

Güncelleme Tarihi:

Atakumlu öğrencilerin şiirleri kitap oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 15:12

Atakumlu öğrencilerin şiirleri kitap oldu

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN'un Atakum Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında öğrencilerin 'Çanakkale Zaferi' konulu şiirleri kitap haline getirildi.



Atakum Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Her Öğrenci Bir Hayat, Her Okul Bir Kitap’ projesinin ilki, ‘Çanakkale Zaferi'nin 101. Yılı’ konseptiyle Atakum Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle birlikte gerçekleştirildi. Çanakkale Zaferi ile ilgili düşüncelerini kaleme alan 101 öğrencinin şiirlerine yer verilen proje kapsamında, öğrencilerin eserleri bir kitapta toplandı. Kitap için düzenlenen gala gecesinde ise Çanakkale ruhu yaşatıldı. Atakum Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezinde düzenlenen gala gecesine Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, velilileri, yöneticileri ve öğretmenleri ile çok sayıda davetli katıldı. Öğrencilerin Çanakkale Zaferi ile ilgili düşüncelerinin, Çanakkale savaşından görüntü ve fotoğraflarla süslenerek aktarıldığı gösterimin ardından, öğrenciler şiirlerini okudu. 



Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, yaptığı konuşmada öğrencilerin ortaya çıkarttığı eserle gurur duyduğunu kaydederek, “Çanakkale Zaferi, yokluk içerisindeki bir milletin var olma mücadelesidir. Seyit Onbaşı'nın 215 kiloluk mermiyi insan üstü bir güçle sırtladığı, bir günlük yiyecekleri sadece üzüm hoşafı olmasına rağmen ecdadımızın verdiği mücadelesi, sonuçta elde edilen büyük zaferi ile Çanakkale, bizim gurur kaynağımızdır. Aradan yıllar geçmesine rağmen, o gün savaştığımız ülkeler, yokluk içerisindeki ecdadımızın varoluş hikayesini şaşkınlıkla anlatmaktadır. Günümüzde geldiğimizde, aradan 101 yıl geçmesine rağmen o ecdadın torunları, büyük zaferi unutmadıklarını 'Her Öğrenci Bir Hayat, Her Okul Bir Kitap' projemizle bir kez daha gösterdi. Emek veren yavrularımızı, yavrularımızı bu güzel bilinçle yetiştiren ailelerini ve öğretmenlerini kutluyorum” diye konuştu.



Atakum Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Nihat Albayrak ise, “Öğrencilerimizin eserlerinin bir kitapta toplanması ve Çanakkale Zaferini anlatan bir filme konu olması bizleri gururlandırdı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya böylesi önemli bir çalışmaya imza attığı ve ilk adımını da bizlerle attığı için teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin, tarihimize bu kadar duyarlı olması, Çanakkale’de 101. yıl önce yaşanan ve zaferle sonuçlanan savaşı, yaşamışçasına bu kadar duygusal bir dille eser haline getirmesi, geleceğimiz adına umut vericidir” dedi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!