Atakule’nin ‘kulesi’ hariç yıkılacak yeni bir AVM yapılacak

ATAKULE’Yİ işleten grubun avukatından bir açıklama aldık; bizi bilgilendiriyor:

Haberin Devamı

“Toplumun sorunlarına duyarlı bir yazar olarak, vatandaşların şikayet ve önerilerini gündeme getirdiğiniz köşenizi ilgi ve takdirle izlemekteyiz.
15.01.2012 tarihinde köşenizde yer verdiğiniz Bedirhan Erdoğan adlı okurunuzun görüşlerine istinaden, aşağıdaki hususlarda sizi bilgilendirmeyi bir görev kabul ediyoruz.
Öncelikle, gerek Atakule Alışveriş Merkezi ile gerekse şirketimizin diğer gayrimenkulleri ile ilgili tüm gelişmeler, halka açık bir anonim şirket olan Şirketimizin tabi olduğu Sermaye Piyasası mevzuatı uyarınca Kamuyu Aydınlatma Platformu (www.kap.gov.tr) üzerinden kamuoyu ile paylaşılmaktadır.
Bu çerçevede, Atakule Alışveriş Merkezi’nin kule hariç alışveriş merkezi bölümünün tümüyle yıkılarak, yerine güncel mevzuata uygun ve günümüz perakende gereksinimlerini karşılayan modern bir alışveriş merkezi  yapılması hususunda şirketimiz yönetim kurulunun almış olduğu 03.11.2011 tarih ve 703-883 sayılı karar, 03.11.2011 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda duyurulmuştur.
(http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=175304)
Unvanı “Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi” olan Şirketimiz, adını maliki olduğu Atakule Alışveriş Merkezi’nden almaktadır. Bu bağlamda Atakule isminden herhangi bir rahatsızlık duyulması hiçbir şekilde söz konusu olmadığı gibi, Atakule ismini her mecrada taşıyor olmanın Şirketimiz için büyük bir gurur kaynağı olduğunu bilgilerinize sunarız.”

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“SON yılların ‘liboşist’ söylemlerinden biri de ‘marka kent’ olmak! Kentlerine ‘pazarlanacak meta’ olarak bakan ve imar politikalarını buna göre belirleyen kimi yerel yöneticiler ile yandaşları, koro halinde aynı şeyi söylüyorlar: ‘Marka kent olacağız.’ ‘Peki, ne yapacaksınız?’ sorusuna yanıtlar da aynı: ‘AVM’ler açılacak, rezidanslar yükselecek, plazalar çoğalacak.’
Oysa kentlerin asıl ‘marka’ları, çağların tanığı olan arkeolojik, tarihsel ve geleneksel zenginlikleri değil midir?
m Oktay Ekinci
(Cumhuriyet, 17.1.2012)

Birlik’teyiz

ÇUKURAMBAR ve Kızılırmak, İşçi Blokları ve Çiğdem Mahalleleleri sakinlerinden:
“Bir sabah uyandığımızda, sabah yürüyüş yaptığımız çocuklarımızın oynadığı, kentimizin temiz hava koridorlarından biri olan ve
100 bini aşkın bölge halkına hizmet veren Birlik Parkı’mızın Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kararla inşaat sahasına kurban edildiğini görmek istiyorsak parkımıza sahip çıkalım. Bugün 15.00’de Birlik Parkı’nda olalım.”

Haberin Devamı

Ağaçları budadık

ANKARA’da yayımlanan Hürriyet Ankara Gazetesi’nin 29.12.2011 tarihli nüshasının 11. sayfasındaki Yalçın Bayer Yanınızda adlı bölümde Mustafa Sarı adlı bir kişinin yazısı, gerçeğe aykırı ve Peta Mühendislik Enerji Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ’nin şan şöhretini ihlal edici beyanlar içirmektedir. Ziya Gökalp Bulvarı No: 58 Çankaya Ankara adresindeki taşınmazda faaliyet gösteren DoubleTree By Hilton Ankara otelinin işletmecisi Peta Mühendislik Enerji Turizm San. Tic. AŞ. ünvanlı şirketimizdir. Dolayısıyla, söz konusu yazıdaki otel işletmesinin AKP Ağrı Milletvekili Cemal Kaya’ya ait olduğuna ilişkin ifade gerçeğe aykırıdır. AKP Ağrı Milletvekili Cemal Kaya ne şirketimizin hissedarı ne de temsilcisidir. Keza, aynı yazıda otelin işletmecisi olan şirketimizin kaldırım üzerindeki ağaçları ışıklandırmak adına dalları kırdığı iddiası da gerçeğe aykıdırır. Söz konusu kaldırım üzerindeki ağaçların kuruyan dalları, kaldırımı kullanan vatandaşlar ve otel müşterileri açısından tehlike arz ettiği için budanmıştır.
m Peta Mühendislik Enerji Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ.

Yazarın Tüm Yazıları