Ataberk'in diplomasını annesi aldı

Güncelleme Tarihi:

Ataberkin diplomasını annesi aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2016 16:11

Ataberk'in diplomasını annesi aldı

Haberin Devamı

Burak GEZEN/ÇANAKKALE, (DHA) - ÇANAKKALE'de geçen cumartesi günü toprağa verilen lise öğrencisi 18 yaşındaki Ataberk Besler'in diploması, Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi'nde düzenlenen törende annesi Dilek Besler'e verilirken, duygusal anlar yaşandı.
Eğitim için gittiği ABD'nin Arizona Eyaleti'nde, geçen 17 Mayıs'ta meydana gelen uçak kazasında yaşamını yitiren Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Ataberk Besler, geçen 28 Mayıs'ta Çanakkale'de toprağa verildi. Cenaze töreninden 2 gün sonra Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesinde diploma töreni düzenlendi. Diploma alacak öğrenciler arasında, ABD'deki uçak kazasında yaşamını yitiren Ataberk Besler de vardı. Törene annesi Dilek Besler, babası Tutku Besler ve kardeşi Atahan Besler ile akrabaları birlikte katıldı. Kendisi de Gelibolu'daki bir okulda öğretmen olan anne Dilek Besler, protokolde oturdu.
Siyah kurdelelerle bağlanan diplomaların dağıtılacağı törende sevinç ve hüzün bir aradaydı. Arkadaşları, diplomasını almaya ömrü yetmeyen Ataberk için gözyaşı döktü. Sarıldıkları annesi Dilek Besler'in acısını paylaştı. Okul yöneticileri ve öğretmenler, yaptıkları konuşmalarda Ataberk ile ilgili duygusal ifadeler kullandı. Törende muzun öğrencilere diplomaları tek tek verildi. Ataberk Besler'in adı okunduğunda sahneye annesi Dilek Besler çıktı ve tam bu sırada törene katılanların mutluluğu hüzünle harmanlandı. Anne Dilek Besler, oğlu Ataberk'in diplomasını ve anı plaketini teslim alırken buruk bir mutluluk yaşadı.
Son olarak günün anısına arkadaşları ve anne Dilek Besler, Ataberk'in çerçeveletilmiş bir fotoğrafı ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Ataberk'in ölüm haberinin hemen ardından okul içinde oluşturulan taziye köşesi ise diploma töreninde ziyaret edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!