Ata’ya söz: İstanbul’un anahtarını getireceğim

Güncelleme Tarihi:

Ata’ya söz: İstanbul’un anahtarını getireceğim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2013 00:34

"1’inci Genel Başkanımız Atatürk’e Bismillah diyerek şu sözü veriyoruz: İstanbul’un anahtarını Genel Başkanımıza getireceğiz."

Haberin Devamı

ŞİŞLİ Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Daha önce kapısından çevrildim” dediği CHP Genel Merkezi’ne dün onbinlerce kişinin desteğiyle gelerek, parti üyelik kartını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden aldı. Üzerinde ‘Sevgi kazanacak’ yazılı otobüsle yola çıkan Sarıgül, “Çok mutluyum. Gönül ayrılığı yoktu, ama bir ayrılık oldu. Bugün tekrar yuvamıza dönüyoruz. CHP’nin yeni Genel Merkez binasına ilk kez geliyorum. 2009’da geldim, ancak içeri alınmadım. Önemli bir toplantıydı, demokrasi ve barış için gelmiştim. Ama o günkü şartlar öyleydi. Kimseye kırgın değilim. Bugün yeni bir sayfa açıyoruz. Bugün aldığım üye kimlik kartını inşallah en güzel şekilde taşıyacağım. Dünkü kırgınlıkları konuşmuyoruz. Artık AK Parti’den iktidarı almayı konuşuyoruz. Örgütlü olarak 40 bin kişiyle Türkiye’nin birçok şehrinden arkadaşlarımızla geldik” dedi.

OTOBÜSTE 2 SÜRPRİZ İSİM

Haberin Devamı

Sarıgül’ün otobüsünde 2 sürpriz isim vardı. Bunlardan biri İsmet İnönü’nün torunu Hayri İnönü, diğeri ise Necmettin Erbakan’ın yeğeni Sabri Erbakan idi. İzdiham nedeniyle otobüs, son 1 kilometrelik yolu ancak 40 dakikada alabildi. Mavi gömlek ve bordo-mavi kravatla bindiği otobüste üzerini değişen Sarıgül, Kılıçdaroğlu’nun yanına beyaz gömlek, kırmızı kravatla gitti.

WILLY BRANDT BENZETMESİ

Hürriyet’in, Gürsel Tekin’in de aday adayı olduğunu anımsatması üzerine Sarıgül, “Adayın çok olması partinin demokratik anlayışını yansıtır. Böyle bir demokrasi anlayışını Almanya’da Willy Brandt, Türkiye’de Kılıçdaroğlu sergileyebilir” dedi.

YAKIN ZAMANIN BAŞBAKANI

CHP önündeki törende yapılan anonslarda Sarıgül için kullanılan ‘Yakın zamanın Başbakanı’ ifadesi de dikkat çekti. Platforma Kılıçdaroğlu ile Sarıgül el ele çıktı. Platforma çıkmak isterken ayağı kayan Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, dengesini kaybederek düştü. Kılıçdaroğlu, platform üzerinde Sarıgül’e CHP üyelik kartını verdi. Beyaz güvercin uçuran Kılıçdaroğlu, Sarıgül ve oğulları Emir ve Ömer ile birlikte halkı selamladı. Sarıgül, konuşmasında şunları söyledi:

RABBİM BULUŞTURDU

Haberin Devamı

“Gün birlik günü, gün beraberlik günü, gün el ele, kol kola, omuz omuza olma günü. Bu önemli ayda, bu Muharrem ayında Rabbim bizi burada buluşturdu. Tutmuş olduğunuz oruçları Allah’ım en yüce katında makbul eylesin. Ama buradan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’yla diyoruz ki Ramazan ayı da bizim, Muharrem ayı da bizim. Başı açık olan kardeşimiz de bizim, başı kapalı olan kardeşimiz de bizim. 10 Kasım’da, Atamız mekanı cennet olsun, huzurlu olarak mekanında istirahatını yapsın. Buradan 1’inci Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’e Bismillah diyerek şu sözü veriyoruz; artık muhalefetteki son günlerimiz. Önce Allah’ım sonra partili arkadaşlarım, sonra yurttaşlarım izin verirse İstanbul’un anahtarını Genel Başkanımız’a getireceğiz. Yolumuz açık olsun, Allah’ım hepimizi korusun, ışığınız bol olsun.”

ADAM GİBİ ADAM OLMAK

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu ise konuşmasında şöyle dedi: “Tek amacımız var, tek ilkemiz var, tek hedefimiz var: Haramilerin saltanatına son vermek. Biz siyaseti halka adanmışlık olarak biliriz. Biz siyaseti cebimizi doldurmak için değil, halkın zenginleşmesi için yaparız. İktidar yurttaşlarını unutmuş, iktidarda kalmak için otoriter bir rejimin peşinde. Türkiye Değişim Hareketi’nin Ankara’ya gelişi, beraber oluşumuz gücümüzü pekiştirecektir. Halka bir umut verecektir. Ayrılığa, gayrılığa yer yok. Hangi siyasal görüşten olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun, hangi kimlikten olursa olsun Cumhuriyet değerlerini savunan, kadın erkek eşitliğini, demokrasiyi, özgürlüğü savunan herkesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin şemsiyesi altına bekliyorum. Küçük olsun benim olsun dönemi bitmiştir. Büyük olsun Türkiye’nin olsun diyoruz artık. CHP’li olmak demek özel yaşama saygı duymak; adam gibi adam olmak demektir. Korkmayın, çekinmeyin, artık daha güçlü CHP var. İstanbul yeniden ayağa kalkacak.”

‘Çarşı’nın şarkısıyla ‘Evine hoş geldin’
MUSTAFA Sarıgül’ü karşılamak üzere Türkiye Değişim Hareketi (TDH) üyeleri, sabahın erken saatlerinde CHP Genel Merkezi’nin önünde toplandı. Burada kurulan platforma Atatürk ve Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafları ile Sarıgül için ‘Evine hoşgeldin’ pankartı asıldı. Alanın etrafı da ‘Çare Sarıgül’ flamalarıyla donatıldı. İstanbul’dan otobüslerle gelen Sarıgül taraftarları nedeniyle Genel Merkez çevresinde uzun süre trafik aksadı. Genel Merkez’in önünde, Kılıçdaroğlu ve Sarıgül’ün fotoğrafı ve ‘El ele, kol kola, omuz omuza’ afişi yer aldı. Sarıgül, Genel Merkezi’e gelirken de 3 şarkıyla mesaj verdi. Otobüs ilerlerken “Geç kalma, Sarıgül” şarkısı, yaklaşıldığında ise yeni bestelenen ve ilk kez çalınan “Ölesiye, ölesiye özledim” şarkısı çalındı. Sarıgül, otobüsten inip partiye yürümeye başladığında ise Beşiktaş Çarşı Grubu’nun “Gücüne güç katmaya geldim” şarkısından Sarıgül için uyarlanan parça çalındı. Sarıgül’ü CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı çiçeklerle karşıladı. Sarıgül, önce Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti. Sarıgül, Ankara’dan dönerken Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki CHP teşkilatını ziyaret etti. İzmit Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Sefa Sirmen’le görüşen Sarıgül, ilçe binası önünde kalabalığa “Sarıgül siyaset için bilmediği yerlere gitmez. Kocaeli’de AKP’ye MHP’ye oy veren kardeşlerimizi herkesi kucaklamak için buradayız” diye seslendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!