Ata’nın huzurundayız

Güncelleme Tarihi:

Ata’nın huzurundayız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2012 00:00

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 74’üncü ölüm yıl dönümünde Başkentliler Anıtkabir’e akın edecek. 500 bin çiçekle süslenen Anıtkabir, resmi törenlerin ardından 10.30’da ziyarete açılacak. 81 ilden gelen 81 bisikletli ise, demir atlarla Ata huzuruna çıkacak.

Haberin Devamı

Ata’yı anma törenleri kapsamında bugün resmi törenlerin ardından Anıtkabir ziyarete açılacak. Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası da Anıtkabir’i 500 bin çiçekle donatarak, Ata’ya olan bağlılıklarını gösterecek.
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ise Atatürk’ün ölümünün 74’üncü yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda şunları söyledi:

YÜREĞİMİZDE HİSSEDİYORUZ

“Aziz Atam, çağdaş ve demokratik anlayışınla aydınlattığın medeniyet yolunda kararlılıkla yürümeye devam eden Ankaralılar, her 10 Kasım’da olduğu gibi bugün yine huzurunda olacak. Ankaralılar olarak fikirlerini, duygularını iyi anlıyor ve seni yüreğimizde hissediyoruz. Cumhuriyet ile çağdaş bir devlet yarattınız. Yaktığınız ve Ankara’da hiç sönmeyecek olan çağdaşlık meşalesi, tarihin akışı içerisinde sonsuzluğa kadar medeniyet yolumuzu daima aydınlatacaktır. Ankaralılar sana minettardır, ruhun şad olsun.”

Haberin Devamı

10.30’DA AÇILACAK

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan duyuruya göre, gerekli hazırlıklar ve Atatürk’ün vefat ettiği saat olan 09.05’te devlet erkanının katılacağı tören için Anıtkabir, dün saat 14.00’ten, bugün saat 10.00’a kadar ziyarete kapalı kalacak. Anıtkabir’in ziyarete kapalı olduğu saatlerde, emniyet tedbirlerinin kontrolü ve tören hazırlıkları yapılacak. Anıtkabir, saat 10.30’dan itibaren de vatandaşların ziyaretlerine açılacak.

ÇİÇEKLERLE DONATTILAR

Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Anıtkabir’i 500 bin çiçekle donattı.
Atatürk Çiçeği olarak bilinen 200 adet Puansetya ile mozolenin üzeri kaplandı. 20 bin adet karanfilden dev Türk bayrağı yapıldı. Bayrak direğinin her iki tarafı çiçeklerle süslendi. Kabir etrafındaki meşaleler de çiçeklerle donatıldı.

SANAL ZİYARET

Google Earth, 10 Kasım’a özel bir çalışmayla Anıtkabir’i sanal ziyarete açtı. 7 bin 500 adet 3 boyutlu bina sergileyen, Google Earth, Türkiye ile özdeşleşen yüzlerce tarihi ve kültürel eserin ardından Anıtkabir’i de sanal ortama taşıdı.
Bugün Ata huzuruna gelemeyenler, 3 boyutlu uygulama sayesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinin bulunduğu Anıtkabir’i orada gibi gezme fırsatına sahip olacak.
 
81 İLDEN 81 BİSİKLET

Haberin Devamı

Türkiye’nin 81 ilinden 81 bisikletli, bugün Ankara’ya ulaşarak, Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıkacak.
Etkinlikle ilgili demir atlar tarafından yapılan açıklamada, “Bize bu ülkeyi yabancıların elinden kurtarıp, Türkiye Cumhuriyetini kuran, Türk büyüğünün, mezarını ziyaret edip, dua etmeye gidiyoruz. Ve onun izinde sadece biz Türkler değil onu örnek alan yabancı ülkelerden de bu projede pedal basacak olanlar bulunuyor, Ayrıca 1920’lerde, bu ülke kurulurken Ankara ya gidip gelen büyüklerimizin at sırtında yaptıkları bu zorlu yolculuğu demir atlarımız, bisikletlerimiz ile tekrarlayarak bu ülkenin ne zor şartlarda kurulduğunu hatırlatmak istiyoruz” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!