ATA AÖF sonuçları açıklandı – ATA AÖF OBS sorgulama sayfası

Güncelleme Tarihi:

ATA AÖF sonuçları açıklandı – ATA AÖF OBS sorgulama sayfası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 11:45

ATA AÖF sınav sonuçları daha önce de bildirildiği gibi 16 Şubat Perşembe günü açıklandı. Açıköğretimliler, güz dönemi sınav sonuçlarına, ATA AÖF OBS sorgulama sayfası üzerinden erişebiliyorlar. Sonuçların duyurulduğu sayfada AÖF ders geçme notuyla ilgili de önemli bir bilgi verildi. İşte, ATA AÖF sınavlarıyla ilgili son gelişmeler!

Haberin Devamı

Erzurum Üniversitesi’ne bağlı olan ATA AÖF güz dönemi final sınavları 29 – 30 Ocak tarihlerinde gerçekleşmiş, öğrenciler büyük bir merakla sonuçları sorgulamaya başlamıştı. Heyecanlı bekleyiş 16 Şubat’ta son buldu. ATA AÖF sınav sonuçlarının açıklandığı üniversitenin resmi sayfası üzerinden duyuruldu. Öğrenciler, ATA AÖF OBS sorgulama sayfası üzerinden final sınavı sonuçlarını öğrenebiliyorlar. Duyuruda ATA AÖF ders geçme notuyla ilgili de önemli bir bilgi verildi. İşte, o duyuruda yer alan ifadeler ve ATA AÖG OBS sorgulama sayfası!

SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

ATA AÖF İLE İLGİLİ ÖNEMLİ GELİŞME

Üniversitenin açıklamasında; "Sizlerden gelen yoğun talep üzerine, ders geçme baraj notu olarak kullanılan “Alt Limit (AL)” değerinin 35’den 30’a düşürülmesi teklifimiz Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilmiştir. Yarıyıl sonu sınav değerlendirmesi AL = 30’a göre yapılmış ve ilan edilmiştir. Sınav sonuçlarınıza Öğrenci Bilgi Sisteminden ulaşabilirsiniz. Siz değerli öğrencilerimizin lehine olan bu düzenlemenin zaman alması nedeniyle sınav sonuçlarının açıklanması birkaç gün gecikmiştir. Bu konuda göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür eder, bütünleme sınavında başarı oranının daha da yükseleceğine olan inancımızı ifade ederek, başarılar dileriz. " ifadeleri kullanıldı. İlk duyurunun yanlış anlaşılmaları mahal vermemesi için ders geçme notuyla ilgili bir dipnot paylaşıldı:

Haberin Devamı

Bağıl değerlendirme sisteminde AL değeri bir dersin kesin geçme notu değildir. Değerlendirme sisteminde kullanılan en düşük geçme notu limitidir ve ilgili dersi alan tüm öğrencilerin başarı notu ortalamasına göre değişebilmektedir. Başarı ortalaması yüksek olan derslerde AL değeri daha yüksek olacaktır. Örneğin başarı ortalaması düşük olan bir derste geçme notu 30 iken, yüksek olan bir derste geçme notu 45 ‘e ya da daha yüksek değerlere kadar çıkabilmektedir. Bu durum Bağıl Değerlendirme Sisteminin doğal bir sonucudur.

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

ATA-AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, daha önce soru cevaplara göre afaki puan hesaplaması yapan ve açıklanan sonuçlarda yanlışlık olduğunu düşünen adaylar, itiraz için müracaatta bulunabilecek. Sınav sonuçlarına itiraz, Dekanlığa yazılı olarak sınav sonuçlarının ilanını izleyen beş iş günü içerisinde yapılabilecek. İtirazlar, Dekanlıkça incelenip sonuçlandırıldıktan sonra ilgili öğrenciye bildirilecek. Sınav sonuçlarında maddi hataların düzeltilmesi dışında herhangi bir değişiklik yapılmayacak ve cevap kâğıdı öğrenciye verilmeyecek

 

 

BAKMADAN GEÇME!