At derisinden resimler ilgi çekiyor

Güncelleme Tarihi:

At derisinden resimler ilgi çekiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2017 11:09

At derisinden resimler ilgi çekiyor

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Sanko Sanat Galerisi’nde kişisel resim sergisi açan ressam Hasan Mirza’nın, sergisinde yer alan at derisiyle yaptığı resimler, sanatının içindeki arayış ve biçimsel denemeleriyle kendi alanında farklı yaklaşımları ortaya koyuyor.

Yağlı boya tekniği kullanan bir ressam olduğunu belirten Mirza, deri ile olan eserlerini ise tuval üzerine at derisi ile mozaik uygulama tekniği olarak tanımladı. Bursa’da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Mirza, “Eserlerimi deri kullanarak da yapıyorum. Derilerden faydalanmam, estetiği biçim diline dönüştürme kabiliyetini, her tür malzemeyi kullanabilme yetenek ve yeterliliğini ortaya koyuyor" dedi.

At derisi veya başka bir hayvanın derisini tuval üzerine kullanan başka bir sanatçı bulmadığını kaydeden Mirza, “Bu tamamen benim buluşum. İlk olarak at resmini at derisinden yaptım ve çok da güzel oldu. Dericiler at dersinden halı ve kilim yapıyorlardı, benim tesadüfen görmem üzerine resimde bu teknik ortaya çıktı. Böyle bir malzemenin kullanılabilirliğini göstermek için yaptım. Bursa’da atölyemin arkasında dericiler vardı. Tesadüfen olan bir gelişme. At resmi yapacaktım, ‘neden at derisi ile olmasın’ dedim ve bu eserler ortaya çıktı. At derisinin uçsuz bucaksız bir renk aralığı var. Ayrıca tabakhanede boyayanlarda oluyor ve böylece renk seçeneği daha da artıyor. 8-10 tane kadar at derisinden resim yaptım. Bazı sergilerimde bu eserlere görülmesi ve bilinmesi açısından yer veriyorum. Gaziantep Sanko Sanat Galerisi’nde de at derisi ile yaptığım eserim de yer alıyor."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!