Aşut'tan Mısır, Ürdün ve Berlin izlenimleri

Güncelleme Tarihi:

Aşuttan Mısır, Ürdün ve Berlin izlenimleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 13:35

Aşut'tan Mısır, Ürdün ve Berlin izlenimleri

Haberin Devamı

MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Mısır, Ürdün ziyaretleri ve Berlin Fruit Logistica Fuarı ilgili bir basın toplantısı düzenledi.
Yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Aşut, TOBB öncülüğünde Mısır'da düzenlenen Türk-Mısır İş Forumu hakkında şunları  şöyledi:
"Mısır'la ilişkiler iş dünyası aracılığıyla eski günlere dönecek ve Mersin bu konuda büyük destek vererek, etkin rol oynayacaktır. Mısır sonrası diğer önemli bir ziyaret ise Ürdün'e yapıldı. Türk iş dünyası için yatırım odaklı bir ziyaret oldu. Ürdün ciddi alt yapı yatırımlarına gidiyor. Mersin olarak burada olmak zorundayız. Eğer bu yatırımlardan yararlanmak istiyorsak, görüşmelerin içinde biz de olmalıyız."
ÜRDÜN ÖNEMLİ BİR KAPI
Ürdün'ün, Suriye kapısının kapanmasından sonra önemli bir ülke olduğunu ifade eden Aşut, şöyle devam etti: "Çünkü bölgedeki 3'üncü ülkelere Ürdün ile birlikte açılabiliriz. Tüm bu ziyaretler Mersin'in de bu pastadan pay alma çabasıdır. Tüm bunlar bölgede etkin hareket edebilmek adına atılmış önemli adımlardır."
Berlin'de düzenlenen Fruit-Logistica Fuarı'na katıldıklarını kaydeden Aşut şöyle devam etti:
"MTSO olarak öncelikle Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ettik. Toplantıda öncelikli gündem maddemiz Almanya'ya yapılan ihracatta kalıntı sorunuydu. Kalıntıyla mücadele konusunda yaptığımız çalışmaları kendileriyle paylaştık. Ayrıca ihracatta Bulgaristan sınır kapısında yaşanan sorunlar gündeme geldi."
Konuşmasında istihdam seferberliğine de değinen Aşut şunları söyledi: "Öncelikle iş ve aş bizim için sadece ekonomik bir konu değil, aynı zamanda toplumsal barışın ve huzurun da payandasıdır. Uzun süredir yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen, iş dünyası bu toplumsal sorunun çözümünde elini taşın altına koyacaktır. Ancak, bu konuda realist olmak zorundayız. Hayali rakamlar ve sözler, günü kurtaran demeçler yarar getirmez. Çünkü bizim hedefimiz insanımıza sürekli ve kalıcı bir istihdam yaratılmasıdır. Tüm çabamız bu yönde olacaktır. Bunun da özü ve temeli mesleki eğitimdir. Hükümetimiz de bu konuda başta çıraklık eğitiminin zorunlu kılınması ve meslek lisesi öğrencilerinin staj kalitesinin artırılması gibi hayati adımlar atmıştır. Bizler bu adımları büyük bir memnuniyetle takip ediyor ve artarak devam etmesini diliyoruz. Bu adımlar kalıcı istihdam ve kalifiye iş gücü için elzemdir."

Mustafa ERCAN / MERSİN, (DHA)
(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!