Aşut: Eğitimde OHAL acil ihtiyacımızıdır

Güncelleme Tarihi:

Aşut: Eğitimde OHAL acil ihtiyacımızıdır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 14:33

Aşut: Eğitimde OHAL acil ihtiyacımızıdır

Haberin Devamı

MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan Olağanüstü Hal (OHAL) kavramının acil olarak eğitimde de uygulanması gerektiğini söyledi.
MTSO Başkanı Aşut, OHAL'in 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tekrar Türkiye gündemine giren bir kavram olduğunu,' ilelebet' sürmeyeceğini dile getirdi. Aşut, OHAL'in millete değil hainlere karşı ilan edildiği ifadesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Küresel dünyanın ayrılmaz bir parçası olan, dünya ekonomisine entegre bir Türkiye'nin OHAL yerine, evrensel ilkeleri ve güçlü demokrasisiyle dünyaya vereceği mesajlar bizi her alanda daha da güçlendirecektir. Ancak, şu an yürürlükte olan OHAL gereken süreçte elbet sona erecekse de, ben OHAL'in başka alanlarda uzun süreli uygulanması taraftarıyım. Örneğin, ülkemizdeki eğitim sisteminin acilen ciddi bir olağanüstü hal uygulamasına ihtiyacı var."
Sıradan tedbirlerle, geleneksel yöntemlerle eğitimde istenilen atılımın yapılamayacağını ifade eden Aşut, şunları kaydetti:
"Eğitimi kutsallaştırıp, içini boşaltarak slogan haline getirip, içeriğine bakmadan yeter ki eğitim olsun da nasıl olursa olsun mantığı ile bir başarı sağlayamayız. Temelinde pozitif bilim olmayan, sorgulama olmayan, analitik düşünce olmayan bir eğitimin insanlığa bir yararı olmadığını görüyoruz. Bundan dolayı tek zenginliğimiz olan insan kaynağımızı daha nitelikli, daha beceri sahibi, daha yaratıcı hale getirecek olan doğru eğitimin tesisi için eğitimde gerçek anlamda OHAL uygulanmalıdır."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!