'Aşura resmi tatil olsun'

Güncelleme Tarihi:

Aşura resmi tatil olsun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 18:03

Caferilerin her yıl düzenlediği geleneksel 'Evrensel Aşura Matem Merasimi', bu yıl olağanüstü güvenlik önlemleri altında yapıldı. Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, daha çok vatandaşın katılabilmesi için bugünün resmî tatil olmasını istedi.

Haberin Devamı

Caferilerin geleneksel Aşura Matem Töreni, İstanbul Halkalı’daki Aşura Meydanı’nda dün yapıldı. Tören alanına, x-ray cihazlarından ve polisin üst aramasından geçilerek girildi. Büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu binlerce matem kıyafetli Caferi, meydana akın etti. Hz. Hüseyin’in resminin yer aldığı bayraklar, Zülfikar kılıçları ve ellerine, vücutlarına sardıkları iri halkalı zincirler dikkat çekti.

Yüzlerine çamur süren gençler,  büyük bir keder içinde sessizce ağlarken meydanın bir kenarında kanlı Kerbela dekorundaki cansız mankenler, şehit edilen Hz. Hüseyin ve arkadaşlarını temsil ediyordu.

Caferilerin düzenlediği törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz katıldı. Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, yaptığı konuşmada, DEAŞ’ın katliamlarını Yezid’in Kerbela’da yaptığı katliamına benzeterek Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğüne ve yönetimlerine saygı duyduklarını söyledi. “Irak ve Suriye bölünürse Türkiye bölünür. Allah bize bunu göstermesin ve yaşatmasın. Bunun olmaması için biz, Irak’ta ve Suriye’de ayrılıkçı güçlere karşı savaş vermeliyiz. Mehmetçiğimizi oraya göndermemize de gerek yok. Hava desteği, moral desteği yetecektir” dedi. Özgündüz, her yıl yaptıkları Aşura Matem Merasimi’ne daha çok vatandaşın katılabilmesi için bugünün resmî tatil olmasını istedi. Kerbela’yı, Hz. Hüseyin ve arkadaşlarını anlatan mersiyelerin (ağıt) okunduğu törenin sonunda Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu Kerbela adlı oyun sahnelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!