Astsubay kalp krizinde öldü soruşturması ortada kaldı

Güncelleme Tarihi:

Astsubay kalp krizinde öldü soruşturması ortada kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2016 14:26

ASTSUBAY Kıdemli Başçavuş Hasan Cortan, Ege Ordu Komutanlığı denetlemeleri sırasında geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Cortan’dan geriye eşi ve iki çocuğu kaldı. Cortan’ın ailesi, kendilerine gerekli yardımlarını yapılması için başvurdukları tüm kurumlardan olumsuz yanıt aldı. Cortan’ın ölümü ile ilgili Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Ancak, başvurunun üzerinden 4 ay geçmesine karşın hiçbir işlem yapılmadı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz 15 Mart’ta, Ege Ordu Komutanlığı denetlemeleri yapıldı. Anılan gün Menemen 57’inci Topçu Tugay Komutan Yardımcılığında görev yapan Hasan Cortan’ın bağlı bulunduğu birlik de denetleme kapsamındaydı. Birlikte yer alan askerler saat 09:00’dan sonra spora başladı. Öğlen arasında da birliğin dinlenmesine izin verilmedi. Öğlen arasında pentatlon denetlemesi yapıldı

İLK MÜDAHALEDE GEÇ KALINDI

Soruşturma evraklarına göre, birlikte bulunan askerler aç-susuz saatlerce bekledikten sonra saat 14:30 gibi koşuya başladı. Cortan da koşu sırası yürüdüğü esnada kalp krizi geçirdi.Cortan’a ilk müdahale etkili bir biçimde yapılmadı. Birlik doktoru da koşu da olduğu için bu müdahalede geç kalındı. Olay yerine 112 ambulansı çağrıldı. Cortan hastaneye kaldırıldı. Üç ay tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

VAKIF DA GERİ ÇEVİRDİ

Haberin Devamı

Cortan’dan geriye 2 çocuk ve dul eşi kaldı. Cortan ailesi, Hasan Cortan’ın ölümü sonrası hem Genelkurmay Başkanlığı’na hem SGK’ya hem de TSK Dayanışma Vakfı’na başvurdu. Başvuru gerekçesi, Cortan’ın ölümünün, kamu hizmeti ile doğrudan ilişkili olduğu kaydedildi.

Astsubay kalp krizinde öldü soruşturması ortada kaldı


İDARE MAHKEMESİNE BAŞVURULDU

Başvuru evraklarında “Hizmetle zararlı sonuç arasında illiyet bağı var” denildi. SGK’dan gelen olumsuz yanıta ilişkin işlemin iptali için Ankara İdare Mahkemesi’nde dava açıldı. Cortan’ın ölümü ile ilgili Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na da suç duyurusunda bulunuldu.

'OLAYIN ÜZERİ KAPATILMAK İSTENİYOR'

Cortan ailesinin avukatı Görkem Zaifoğlu " Bu acı olayın yaşanmasında, kusuru ve ihmali olanların tespit edilip haklarında ceza davası açılması için suç

Astsubay kalp krizinde öldü soruşturması ortada kaldı

duyurusunda bulunmuştuk. Dört ay geçmesine rağmen sorumlulardan ifade dahi alınmamış ve askeri savcılığa soruşturma emiri verilmemiş. Bu olayın üzerinin kapatılma ihtimali ailede derin üzüntüye neden oluyor. Bunun yanında Hasan Cortan'ın şehit sayılmaması bir yana, TSK Dayanışma Vakfının, üyelik söz konusu olduğu halde ölüm yardımı yapmaması kamuoyunda, hukuka ve kuruma olan güveni zedeliyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME!