Astroloji

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Sezgilerinizi geliştirin

Halk arasında içime doğdu şeklinde tarif edilen sezgi, ‘‘altıncı his’’ olarak da bilinir. Hemen bütün insanlarda mevcut olan sezme yeteneği, günlük hayatın içinde az ya da çok olarak harekete geçer.

Ancak, insanlar tam bir koşuşturma içinde bulundukları için garip tesadüflerin farkına varamazlar. Farketseler bile tesadüf deyip geçer ve büyük bir hızla unuturlar.

Bazen öyle ilginç tesadüfler arka arkaya gelir ki, insanın dikkatini çeker. Artık farkına varmamak imkansızdır. Tabii bunun üzerine düşünmeye başlar ve ne olduğunu anlamaya çalışırsınız. Fakat, işin içinden çıkamayacağınız, mantıklı (Bilinen) bir açıklama bulamayacağınızı anladığınız anda düşünmekten vazgeçersiniz. Kısa bir süre içinde de olup bitenleri unutursunuz.

Sonra bir gün sizin yaşadığınıza benzer ilginç tesadüfler yaşamış biri karşınıza çıkıp yaşadıklarını anlatmaya başlayınca dikkat kesilip daha önce unuttuklarınızı hatırlamaya başlarsınız.

Olaylar hafızanızda canlanmaya başlar ve size de zaman zaman benzer şeyler olduğunu düşünürsünüz.

Şimdi bu yazdıklarımı okuyan pek çok kişinin daha okurken kendisinde var olan sezgi yeteneğini, geçmişte yaşadığı olayları hatırlamaya başlayacaktır. Ve tabii bu yaşadıklarının ne olduğunu da anlayabilecek.

Ayrıca kendinizde bulunan bu olağanüstü yeteneği geliştirebileceğiniz metodlar olduğunu öğreneceksiniz. Bu yöntemleri uygulayıp sezgilerinizi geliştirebilir, hatta bilmek istediğiniz konulara yönelik kararlı bir istekle bunlar hakkında sezgilere ulaşabilirsiniz.

Önce ‘‘içinize doğması’’ şeklinde bilinen yeteneği uyandırmak için neler yapılabileceğine kısaca göz atalım.

Öyle uzun uzun sistemli, disiplinli çalışmalar yapmanıza gerek yok. Fakat, dikkatli bir düzenlilik her konuda başarıyı getirir. Bu nedenle dikkatinizi sezgilerinize yöneltip geliştirmek için çalışmaları aksatmamalısınız.

NELER YAPABİLİRSİNİZ

Sezgileri geliştirmek için işe zamanla başlayabilirsiniz. Yani zamanı saate bakmadan tahmin etmek gibi... Tabii bu bölümde anlatılan daha başka pratik yöntemler de var. Ayrıca, sezgilerinizi geliştirerek sorunlarınıza çözüm yolları bulmanız da mümkün.

Bütün bunlarla ilgili açıklayıcı bilgiler ve çalışma yöntemlerini ise, Hürriyet'in Cuma günleri verdiği ‘‘Süper Cep’’ ilavesinin bu haftaki sayısında bulacaksınız. Yani yarın, ‘‘Gizli Güçlerinizi Uyandırın’’ bölümünde sezgileri geliştirme yöntemlerini anlatıyorum.

Üstelik bu yöntemi oyun oynuyormuşcasına rahat ve eğlenceli bir uygulayabileceksiniz. Tabii ‘‘Sorunların çözümü’’ yöntemi, bu oyunların ardından geliyor ve biraz daha ciddi biçimde uygulanıyor. Yarın ‘‘Süper Cep’’ ilavesini istemeyi unutmayın diyorum, Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları