Astroloji

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Burçların tarihleri

Burçların karşısında denk gelen tarihlerin değişmesinden kafası karışanların yazdıkları mektuplar üzerine bu konuya açıklık getirmem gerektiğini düşünerek, önce burçların ne olduğunu anlatarak başlıyorum.

‘‘Burcum Koç’’ veya ‘‘Başak’’ dediğiniz zaman doğduğunuz anda Güneş Koç takım yıldızında veya Başak takım yıldızında bulunuyor demektir.

Güneş, Koç takım yıldızında yaklaşık olarak 21 Mart-20 Nisan tarihleri arasında dolaşıyor. Bu tarihler arasında doğan kişinin burcu da ‘‘Koç’’ oluyor.

Veya, 24 Ağustos-23 Eylül günleri arasında Güneş Başak Burcunda dolaşıyor ve şayet bu günler arasında doğduysanız, burcunuz ‘‘Başak’’ oluyor.

Ancak, Güneş'in bir burca girdiği ve çıktığı tarihler olarak belirtilen günlerin yaklaşık olarak yazıldığını bilmelisiniz.

Çünkü, dünyanın güneş çevresindeki dönüşü biliyorsunuz 365 gün 6 saat. Yani 6 saatlik bir artık zaman var. Bu da Şubat'ın dört yılda bir 29 çekmesine neden oluyor.

Tabii bu artık zaman Güneş'in burç değiştirdiği günlerde de sapmalara neden oluyor.

Yani diyelim ki, siz 23 Ağustosta doğdunuz. Baktığınız gazetede ise, 23 Ağustos Aslan burcunda gözüküyor.

Bu durumda sizin burcunuz, Aslan da olabilir, Başak da... Zira doğduğunuz yıl Güneş Başak burcuna 23 Ağustosta da girmiş olabilir. Bazı yıllar Güneş Başak burcuna 23 Ağustosta giriyor. bazı yıllar 24 Ağustosta.

Şayet böyle burçların kesiştiği bir günde doğduysanız, burcunuzun tam olarak ne olduğunu öğrenmek için bir astroloğa danışmanız gerekir. Tabii doğum saatinizi de bildirerek.

Çünkü, 23 Ağustos'un sabah saatlerinde Güneş hala Aslan burcunda dolaşırken öğleden sonra Başak burcuna geçmiş olabilir.

Bu örnekte görülen durum bütün burçlar için geçerlidir.

Güneş'in geçiş anında doğan kişilerin tam olarak hangi burçta doğmuş olduklarını bilmek için, doğum anında gökyüzünün konumunu gösteren takvime (Ephemeris) bakarak öğrenebilirler.

Dergiler ve gazetelerde burçların başlangıç ve son günü olarak belirtilen tarihleri, bir günlük sapmalarla bu nedenle farklı yazılmaktadır.

Şayet Güneş’in geçiş anında doğduysanız ve burcunuzun ne olduğunu tam olarak bilmiyorsanız, her iki burcu da okumanızda yarar var. Zaten böyle geçiş anında doğmuş olanların her iki burçtan da etki aldıklarını belirtmeliyim, diyorum, Yasemince...



Yazarın Tüm Yazıları