Astroloji

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Birliğin bütünlüğü

Birlik, beraberlik, ekip halinde başarılı bir organizasyonu sağlayabilmek... İnsan, varlığını sürdürebilmek için ilkçağlardan itibaren bir arada bulunması gerektiğinin farkına varmış ve zekasıyla işbirliği içinde daha güçlü olabileceğinin varlığını ancak bu birliği sağlayabilirse koruyabileceğini anlamıştır.

Birlikten kuvvet doğar ilkesiyle hareket eden insan, giderek güçlenmiş, geliştirdiği medeniyetin sonucu olarak bireysel yaşayabileceği şartları hazırlamıştır.

Ancak koşullar ne olursa olsun insan diğer insanlarla birlikte olduğu ve iletişim halinde bulunduğu sürece varolabilecek. Şuurlu ve şuursuz daima diğer insanlarla arasında bir iletişim ağı vardır ve bunun sonucunda hayatını sürdürebilmektedir.

Şimdi aranızda son derece yanlız olduğunu ve kendi kendisine yettiğini söyleyenler çıkacaktır. Ne var ki bu durum sadece duygu ve düşünce seviyesinde mevcuttur. Düşünceler kişiyi yanlızlığa götürmüş olabilir. Ancak ayrıntılı biçimde düşünecek olursanız gerçeklerin çok başka olduğunu görürsünüz.

Her varlık hem kendisine hem de kendisinin dışında olan diğer bütün varlıklara hizmet etmektedir. Üretim, tüketim ve ihtiyaçlar doğrultusunda bilinçli veya bilinçsiz biçimde gerçekleşmekte. Burada önemli olan nokta insanın farkına varması ve diğer insanların arasındaki yerini belirleyip yanlızlığının ya da beraberliğinin boyutlarını ölçebilmesidir.

İşte bu noktada bilinç yükselmeye başlayacak ve hayat anlam kazanacaktır.

Hayatın anlamı birliğin, bütünlüğünü fark ettiğiniz anda başlar. Bu son derece önemli ve heyecan verici bir bilgidir. Düşünebiliyor musunuz bütün canlılar arasında çok ilginç bir iletişim ağının olduğunu ve birlik içinde bulunduğunu anladığınız anda neler olabileceğini...

En ilkel hiçbir düşünce ve bilincin bulunmadığı zannedilen seviyedeki canlılar arasında ne derece yoğun bir iletişimin mevcut olduğunu biliyor musunuz?

Böyle bir dünyada düşünen ve şuurlu bir varlık olarak her şeyin üstünde tuttuğumuz insanın iletişimsizlik sıkıntısının ne demek olduğunu düşünebiliyor musunuz?

Bitkiler, balıklar, kuşlar, spermler, bakteriler arasında tuhaf ve anlaşılmaz bir biçimde çok güçlü iletişim olduğu yapılan deneyler sonucu anlaşılmış bulunuyor. Hücreler arası yoğun bir kominikasyonun yaşandığını bilmek bile insanı bir garip yapıyor.

Canlının en ufak yapı birimi olan hücrelerin arasında güçlü bir iletişim olduğunu ve konu hakkında yapılan deneyleri okuduğum zaman kendini ifade etme sıkıntısı içinde kıvranan ve çevresi ile iletişim kuramayan insanın acizliğini düşünüp utandım.

En üstün varlık, her şeye muktedir olan insan adına utandım.

İki kişi bir araya gelip ortak bir görüşü, bir fikri paylaşamazken düşünce ve duygularını anlatamazken milyonlarca hücrenin uyum içinde oluşturdukları birliği ve kurdukları iletişimi öğrendiğim zaman yaradılışa olan saygı ve hayranlığım en üst noktaya ulaştı.

İşte o anda insanın uyanma vaktinin geldiğini anladım.

Artık uyanmalı, her türlü keyfi, katı, bencil, duygu ve düşünceden arınıp kendimizi birliğin içinde görmeye ve anlamaya çalışmalıyız, Yasemince...



Yazarın Tüm Yazıları