AŞTİ dışında korsan avı

Güncelleme Tarihi:

AŞTİ dışında korsan avı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2016 15:39

Ankara’nın Türkiye’ye açılan kapısı AŞTİ’de 9 günlük Ramazan Bayramı tatili öncesi hareketlilik artarken, yetkililer korsan sefer konusunda uyardı:“Vatandaşlar korsan bilet satanlara dikkat etsinler ve AŞTİ dışından hareket eden otobüslere binmesinler. Firmalar zaten ek sefer koyuyorlar.”

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkması ve okulların kapanmasının ardından Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (AŞTİ) hareketlilik başladı. Bayrama kısa bir süre kala başlayan hareketlilik nedeniyle otobüs firmaları, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için sefer sayılarını arttırdı. Yaz dönemi olması ve okulları kapanan öğrencilerin önceden evlerine gitmesi nedeniyle yoğunluğun daha az olmasını beklediklerini belirten AŞTİ Başmüdürü Cemalettin Tanrıyakul, vatandaşları korsan sefer konusunda uyararak, “Vatandaşlarımız son güne kadar seyahat edecekleri firmayı takip etsinler. Bayram öncesi türeyen korsan bilet satanlara dikkat etsinler ve AŞTİ dışından hareket eden otobüslere binmesinler. İllâ gerekliyse firmalar zaten ek seferler koyuyorlar” dedi. Ankara Hürriyet’e konuşan Tanrıyakul, şunları söyledi:

Haberin Devamı

YOLCU SAYISI 15 BİN ARTTI

“AŞTİ’ye giriş-çıkış yapan otobüs sayıları normalde 2 bin civarında. Ancak bayram yaklaşırken otobüs firmaları gerekli tedbirleri alarak sefer sayılarını artırdı. Bayram öncesi bu rakamda 300 araçlık bir artış yaşanacak. Normalde günlük 91 bin civarında yolcu taşıyoruz. Sefer sayılarındaki bu artışı göz önünde bulundurduğumuzda tatil öncesi bu rakamda yaklaşık 15 bin civarında bir artış olduğunu görüyoruz. 9 günlük tatil için 104 bin civarında yolcu taşıyacağız. Firmalar mağduriyet yaşanmaması adına sefer sayılarını arttırdı ama talep devam ederse ek seferler de düzenleyecekler. Bu seferler bir plan çerçevesinde düzenlenmediği için vatandaşlarımız, son güne kadar seyahat edecekleri firmayı takip etsinler.

AŞTİ DIŞINDAN OTOBÜSE BİNMEYİN

Bunun dışında AŞTİ’de firması olmayan, yasal güvence sağlamayan biletler satılıyor. Bu korsan biletlerle AŞTİ dışından taşımacılık yapılıyor. Trafik sigortası olmayan servisler, derme çatma otobüsler, şehir içinde kullanılmayacak araçlarla şehirler arası yolcu taşımacılığı yapılıyor. Vatandaşlarımızın bunlara itibaren etmemesi lazım. İllâ gerekliyse firmalar zaten ek seferler koyuyorlar. AŞTİ görevlileri ve Büyükşehir Belediyesi zabıtası AŞTİ çevresinde ve bilinen notkalarda bunların denetimlerini yapmaya çalışıyor ama kalıcı çözüm için vatandaşın bunlara teveccüh etmemesi lazım. Bayram öncesi türeyen korsan bilet satanlara dikkat etsinler ve AŞTİ dışından hareket eden otobüslere binmesinler. AŞTİ içinde tabelası olmayan firmalardan bilet almasınlar. Bilet almak için gişeleri tercih etsinler.”

Haberin Devamı

GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE

Bayram öncesi AŞTİ’de güvenlik önlemleri de üst seviyeye çıkarıldı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri AŞTİ içinde devriye gezerken, güvenlik görevlilerinin mesai saaatleri de uzatıldı. ‘Alarm’ durumunun ilan edildiği AŞTİ’de, ‘çığırtkan’ diye adlandırılan ve para karşılığı gişelere yolcu satan kişiler ile vatandaşları rahatsız eden dilencilere anında müdahale edilecek. 100’ün üzerinde güvenlik kamerası tarafından 24 saat takip edilen AŞTİ’nin tüm girişlerinde de X-ray cihazları ile kontrol yapılıyor. Bavullar taranırken, güvenlik görevlileri de denetim yapıyor.

AŞTİ dışında korsan avı

Haberin Devamı

Firmalar, Akdeniz ve Ege bölgelerindeki tatil yörelerine yapılan sefer sayılarının arttığına dikkat çekiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!