Astana 2-2 Galatasaray

Güncelleme Tarihi:

Astana 2-2 Galatasaray
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 00:12

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki 2. maçında konuk olduğu Astana ile 2-2 berabere kaldı. Her iki takım da böylelikle ilk puanlarını alırken, karşılaşmadaki 4 golün üçünde futbolcular topu kendi kalelerine attı. Galatasaray'ın gollerini Bilal Kısa (Dk.31), kaleci Eric (Dk.86 kendi kalesine) kaydederken, Astana'nın sayılarını Hakan Balta (Dk.77 kendi kalesine) ve Carole'den (Dk.89 kendi kalesine) geldi.

Haberin Devamı

Stat: Astana Arena
Hakemler: Martin Strömbergsson, Daniel Gustavsson, Joakim Flink (İsveç)
Astana: Eric, Ilic, Anicic, Postnikov, Shomko, Maksimovic, Canas, Dzholchiyev (Dk. 78 Nuserbayev), Zhukov (Dk. 88 Schetkin), Kethevoama (Dk. 82 Muzhikov), Kabananga
Galatasaray: Muslera, Denayer, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Carole, Bilal Kısa (Dk. 81 Sinan Gümüş), Selçuk İnan, Podolski (Dk. 68 Rodriguez), Sneijder, Yasin Öztekin (Dk. 90+1 Sabri Sarıoğlu), Umut Bulut
Goller: Dk. 31 Bilal Kısa, Dk. 86 Eric (Kendi kalesine) (Galatasaray), Dk. 77 Hakan Kadir Balta (Kendi kalesine), Dk. 89 Carole (Kendi kalesine) (Astana)
Sarı kartlar: Dk. 41 Selçuk İnan, Dk. 90 Sinan Gümüş (Galatasaray), Dk. 90 Dzholchiyev (Kazakistan)

Astana 2-2 Galatasaray


MAÇIN GOL POZİSYONLARI
31. dakikada Bilal Kısa'nın uzak mesafeden vuruşunda meşin yuvarlak sağ alt köşeden ağlarla buluştu: 0-1.
77. dakikada Bilal Kısa'nın orta alanda kaptırdığı top sonrasında Junior Kabananga'nın sol kanattan altıpas içine ortaladığı top Hakan Balta'ya çarparak Galatasaray fileleriyle buluştu: 1-1.
86. dakikada Sinan Gümüş'ün sol kanattan sert ortasında kaleci Eric, topu kendi kalesine tokatladı: 1-2.
89. dakikada Maksimovic'in vuruşunda Muslera'dan dönen topu Canas kaleye şutladı. Carole'a çarpan top Galatasaray filelerine gitti: 2-2.

Haberin Devamı

Astana 2-2 Galatasaray

Astana 2-2 Galatasaray
HAMZAOĞLU: İSİM VERMEYEYİM AMA BAZI OYUNCULAR...

Astana 2-2 Galatasaray

TÜRKÇE 'LAZER' ANONSU!
Astana Arena Stadında futbolcular ve İsveçli hakemlerin üzerine lazer tutulması nedeniyle özel anons yapıldı. Maçın hakemi Martin Strömbergsson'un isteği üzerine “Lütfen sahaya lazer tutmayın” anonsu Türkçe olarak da yapıldı.

DEVLER LİGİ'NDE 100. MAÇ

Galatasaray, Astana maçıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan itibaren 100. müsabakasına çıktı. Bu kulvarda ilk kez 1993-1994 sezonunda "Devler Ligi" gruplarına kalan sarı-kırmızılı takım, 14. kez yer aldığı organizasyonda 100. müsabakasını Kazakistan temsilcisine karşı oynadı.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan itibaren bugüne kadar 99 maça çıkan "Cim Bom", 26 galibiyet, 49 yenilgi alırken, 24 maçta ise rakipleriyle berabere kaldı. Bu maçlarda rakip ağlara 100 gol gönderen Galatasaray, kendi filelerinde ise 167 gole engel olamadı.
Astana 2-2 Galatasaray

BİLAL KISA TARİH YAZDI!
31. dakikada muhteşem bir gol kaydeden Bilal Kısa, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında gol sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

SEMİH KAYA, 150. KEZ FORMA GİYDİ
Galatasaray'ın altyapısında yetişen savunma oyuncusu Semih Kaya, 150. kez sarı-kırmızılı formayı giydi. Semih, 2012-2013 sezonundaki Manchester United karşılaşması ile başladığı UEFA Şampiyonlar Ligi kariyerinde toplam 23 maça çıktı. Spor Toto Süper Lig'de 110, TFF Süper Kupa'da 3 ve Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 13 karşılaşmada oynayan Semih, Astana maçıyla 150. kez sarı-kırmızılı formayı terletti.

Astana 2-2 Galatasaray
ATLETICO MADRID'E TARİHİ ŞOK!


KAZAKİSTAN'DAKİ İLK ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇI
Astana-Galatasaray müsabakası, Kazakistan'da oynanan ilk UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesi olarak tarihe geçti. Tarihindeki ilk lig şampiyonluğuna ulaşarak Şampiyonlar Ligi için ön eleme hakkını edinen Astana, 2015-2016 sezonu için "Devler Ligi" macerasına temmuz ayında başladı.

Haberin Devamı

Astana 2-2 Galatasaray
BİLAL KISA: 3-4 DAKİKA BİLE KORUYAMADIK

Eleme turlarında Slovenya ekibi Maribor ile Finlandiya'nın HJK Helsinki takımını geçmeyi başaran Astana, play-off turunda Güney Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi APOEL'le karşılaştı. APOEL'i eleyen Astana, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarışan ilk Kazakistan takımı unvanını elde etti. C Grubu'nun ilk maçına deplasmanda çıkan başkent temsilcisi, Benfica'ya 2-0 mağlup oldu.

Astana 2-2 Galatasaray

HAVA SICAKLIĞI BEKLENENDEN YÜKSEK ÇIKTI
Karşılaşmanın oynandığı başkent Astana'da hava sıcaklığı beklenenden yüksek çıktı. Kış aylarının yaklaştığı günlerde Astana'da hava sıcaklığı gündüz 20, gece ise sıfırın altında 1 derecelere kadar düşüyor. Müsabakadan önce hava sıcaklığı 4-5 derece olarak tahmin edilirken, havanın beklenenden 10 derece sıcak olması dikkati çekti.

Haberin Devamı

Astana 2-2 Galatasaray

ASTANA ARENA'YI BİR TÜRK FİRMASI YAPTI
Müsabakanın oynandığı Astana Arena'yı bir Türk firması inşa etti. Başkette 2009 yılında hizmete giren 30 bin kişi kapasiteli Astana Arena, Astana'daki birçok yapı gibi bir Türk firması tarafından yapıldı. Tribünlerinin sahaya yakın olmasıyla ve modern görünümüyle dikkati çeken Astana Arena'nın üstü kapatılsa bile kışın yaşanan zor şartlar nedeniyle saha suni çim ile kaplandı. Karşılaşmayı 27 bin biletli seyirci izledi.

DENAYER: YAZIK OLDU
Galatasaray'ın Belçikalı futbolcusu Denayer karşılaşma sonrası, "İlk yarıda iyi oynadık ve istediğimiz skoru aldık. İkinci devrede rakibimiz bizden daha iyiydi. İkinci yarıyı Astana domine etti. Yazık oldu. Yediğimiz gollerdeki hataları tek bir oyuncuya bağlayamayız. Rakip baskı yaptı ve golü buldu" dedi.

Haberin Devamı

Astana 2-2 Galatasaray
GALATASARAY'DA OLAY! PODOLSKI SİNİRLENİP TEKMEYİ BASTI

SİNAN GÜMÜŞ: KADERİMİZİ BENFICA MAÇLARI BELİRLEYECEK
İkinci yarıda oyuna giren ve kaleci Eric'in kendi kalesine attığı golün mimarı olan Sinan Gümüş, kendisine verilen şansı iyi değerlendirdiğini söyledi. Genç futbolcu, gruptaki şansları için, "Benfica ile iki maçımız var. İkisini de kazanırsak gruptan çıkabiliriz. Özellikle de ilk Benfica maçı çok önemli. Onun sonucunda gruptan çıkıp çıkmayacağımız veya Avrupa Ligi'nde devam edeceğimiz belli olacak" dedi.

10 MAÇTIR KAZANAMIYOR
Astana maçına kadar UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı son 9 maçı kazanamayarak, kötü bir seriye imza atan sarı-kırmızılılar, Kazakistan'da da bu şanssızlığını kıramadı.
"Devler Ligi"ndeki son zaferini, 2013-2014 sezonu B Grubu'ndaki son maçında Juventus'u İstanbul'da 1-0 yenerek elde eden "Cim Bom", kendisini son 16 takım arasına taşıyan bu galibiyetin ardından çıktığı 10 Şampiyonlar Ligi maçından 7'sini kaybedip, 3'ünde berabere kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!