Asrın güreşçisinin “ilk heyecanı”

Güncelleme Tarihi:

Asrın güreşçisinin “ilk heyecanı”
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2013 11:47

Dünya, olimpiyat ve Avrupa şampiyonluklarıyla “asrın güreşçisi” unvanını alan Hamza Yerlikaya, başkan olarak ilk Avrupa Şampiyonası heyecanını yaşıyor.

Haberin Devamı

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te bugün başlayan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ay-yıldızlı kafilenin başkanlığını yapan 8 Avrupa, 3 Dünya ve 2 olimpiyat şampiyonluğu bulunan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Başkan olarak ilk Avrupa şampiyonamız. Umarım iyi sonuçlarla tamamlarız” dedi.

Şampiyonada tartı ve kuraların ardından güreşlerin bugün başladığını belirten Yerlikaya, “Burada ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek sporcularımızı, antrenörlerimiz listeye koydu ve getirdiler. Umudumuz, milletimizin umudu, bütün sporcularımızın başarılı olması ve iyi mücadele etmesi” diye konuştu.

ŞAMPİYONADAN KÖTÜ HABER

Milli takım sporcularının şampiyonada başarılı olacaklarına inandığını ifade eden Hamza Yerlikaya, şöyle devam etti:

“Ay yıldızlı formayı giyen sporcuların, 75 milyon halkımızın sevgisinin ve duasının arkalarında olduğu inancı ve şevkiyle mücadele edeceklerinden eminim. İnşallah, Allah utandırmaz, güç kuvvet verir. Salonda hep birlikte aynı duyguları, heyecanı paylaşıyoruz. Umarım sonuna kadar da yaşamaya devam ederiz.”

Milli takımların 3-3,5 aylık kamp süreci geçirdiğini, bu süreçte serbest, bayan ve grekoromen takımlarının gerekli çalışmaları yaptığını kaydeden Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

“Başbakan ve bakanımızın bize verdiği maddi manevi desteğin tamamını biz de sporcularımıza verdik. Tamamını eksiksiz verdik. Umarım sonu hayırlı olur. Bu saatten sonra izlemek ve beklemekten başka yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Artık minderi göreceğiz, minderde güreşçilerimizi göreceğiz. İnanıyorum, iyi olacak.”

“Birebir ilgileniyorum”

“Asrın güreşçisi” şampiyonada mücadele edecek sporcuların hepsiyle birebir ilgilendiğini de vurgulayarak, “Kimisi kardeşimiz kimisi dostumuz, arkadaşımız, kimisi ise yakınımız... Onları özel olarak seviyor ve tek tek ilgileniyorum” dedi.

Kendisinin “mutfaktan geldiğini” ve bu nedenle de güreşçilerin hangi ruh halinde olduğunu ve ihtiyaçlarını biraz daha iyi anlayabildiğini dile getiren Yerlikaya, sözlerini şöyle tamamladı:

“Güreşçilerimizin anlık problemleri olabilir, anlık psikolojik sorunları olabilir, onlara yakın olarak bu tür problemleri anında çözmeye çalışıyoruz. Sporcularımızın moralleri üst düzeyde, biz de heyecanlıyız belki onlardan daha heyecanlıyız. 75 milyon Türk halkı, bizler belki güreşçilerimizden daha büyük heyecan içindeyiz. İlk Avrupa şampiyonamız umarım iyi sonuçlar alarak tamamlarız.”

Avrupa Güreş Şampiyonası başladı

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Tbilisi Sport Palace'da düzenlenen şampiyona başladı. İlk gün müsabakalarında Türk güreşçilerden serbest stil 66 kiloda Yakup Gör, ilk turda Makedon Dejan Mitrov ve 96 kiloda Müren Fikret Mutlu, Azeri Khetog Vladislav Gazyumov karşısında tur mücadelesi verecek.

Bayanlarda mindere ilk çıkacak milli takım sporcularından Sümeyye Sezer ise 48 kiloda İtalyan rakibi Silvia Felice karşısında tur şansı arayacak.

Haberin Devamı

Sümeyye Sezer 2. tura yükseldi

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türk sporculardan Sümeyye Sezer İtalyan rakibini 2-1 yenerek tur atladı. Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Tbilisi Sport Palace'da bugün başlayan şampiyonada ilk mindere çıkan Türk güreşçi Sümeyye Sezer, serbest stil bayanlar 48 kiloda İtalyan rakibi Silvia Felice'yi 2-1 yendi. Karşılaşmayı minder kenarından izleyen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın çok heyecanlandığı ve zaman zaman görevlilerce uyarıldığı görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!