ASO Başkanı Özdebir: Kamuda lükse son verilsin

Güncelleme Tarihi:

ASO Başkanı Özdebir: Kamuda lükse son verilsin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2015 16:36

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, ASO’nun eylül ayı Meclis toplantısında devlet kurumlarının yaptığı harcamaları ‘lüks’ olarak nitelendirerek eleştirdi.

Haberin Devamı

Bakanlıkların yapacakları harcamaları karşılamak için KDV ve ÖTV artışından söz edildiğini belirten Özdebir, konuşmasında özetle şunları söyledi:
“Devlet kurumları lüks içinde yüzerken bu harcamaları kısmak yerine KDV, ÖTV artışı düşünülmektedir. Ankara’daki lüks binaların çoğu bakanlık binası oldu. Kamuda tasarruf sağlamak için araba alımlarına kısıtlamalar getirilmişti. Kamu kurumları ise artık araba almak yerine en lüks arabaları kiralamaya başladılar. Biz, bu lüksü karşılayacak kadar zengin değiliz. Zengin olsak bile bu kadar lüks israfa girer. Bizden kat kat zengin ülkelerde bizdeki lüks ve israf yoktur. O ülkelerde devlet vatandaşın parasını harcarken lüksü aklına bile getirmiyor. Kamuda bu lükse son verilmeli, harcamalar disiplin altına alınarak vatandaşın üzerindeki vergi yükünü azaltmak için çaba gösterilmelidir.”

Haberin Devamı

YENİDEN YAPILANDIRMA SINIRI KALDIRINSIN

Öte yandan Özdebir, 200 binin üzerinde emeklinin kredi kartı ve tüketici kredisi borcu nedeniyle bankalar nezdinde takibe düştüğü belirterek, “36 ayla sınırlandırılmış olan yeniden yapılandırmada bankaların elini serbest bırakmak gerekir. Durgun ekonomik şartlarda bu kısıtlama kaldırılarak bankaların eli serbest bırakılmalıdır. Banka, müşteriye göre bu süreyi uzatabilmelidir. Süre uzatılırsa hem borcun geri ödenmesi kolaylaşacak, hem de iç talebi canlandıracak yeni bir harcama imkanı sağlanmış olacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!