Aslı'nın acı sırrı

Güncelleme Tarihi:

Aslının acı sırrı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2005 01:51

Almanya güzeli seçilen Türk kızı Aslı'nın ailesiyle evde otururken ırkçıların silahlı saldırısına uğradıkları ortaya çıktı.

Almanya’nın Aachen kentindeki Miss Deutschland güzellik yarışmasında kraliçe seçilen Aslı Bayram’ın, bu gurur verici zaferinin altında acı bir öykünün yattığı ortaya çıktı. Aslı’nın ailesi, 1994 yılında ırkçı bir saldırıya uğramıştı. Aslı, ağır yaralandığı bu çirkin saldırıda babasını kaybetmişti. Ailesiyle Darmstadt’ta oturduğu dönemde kendilerini sürekli rahatsız eden ve tehditler savuran Alman neonazi komşusu Reiner G. 18 Şubat 1994 akşamı Bayram Ailesi’nin ziline bastı. Kapıyı açan baba ve yanında bulunan kızı Aslı’nın üzerine kurşun yağdıran neonazi Alman, Ali Bayram’ı öldürdü ve Aslı’yı yaraladı. O zaman 50 yaşında olan Ali Bayram, 12 yaşındaki kızı Aslı’nın ve eşi Lütfiye’nin gözleri önünde can verdi. Bir çocuğun yaşayabileceği en büyük acıyı 12 yaşında yaşayan Aslı, bu korkunç olaydan sonra daha o yaşta kararını verdi; Avukat olacak, haksızlık ve adaletsizlikle mücadele edecekti. Bu kararında, Almanya’daki ırkçılık önemli rol oynadı. Annesi Lütfiye Bayram ile olayın peşini bırakmayan Aslı, ırkçılığı örtbas etmek için cinayeti komşular arasında çıkan kavganın neticesi gibi göstermeye çalışan Alman polisini insan hakları derneklerine şikayet etti. İnsan hakları dernekleri olayı Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliğine (UNHCR) bildirdi. UNHCR bülteninde ırkçı cinayet, Mölln ve Solingen vahşetlerinden sonra daha da artan Alman ırkçılığına örnek olarak yer verdi.

Babası ölmüş, kendisi yaralanmıştı

Yaşadığı korkunç olaya rağmen hiç kin gütmeyen ve hukuk okuyarak haksızlıkla mücadeleye karar veren Aslı Bayram, Miss Deutschland seçildiğinde de asil davranarak basına bu konuyu anlatmadı, reklam malzemesi yapmadı. Aslı, babasını kaybettiği korkunç olayda kolunu delip geçen kurşunla yaralanmıştı. Hürriyet olayı böyle duyurmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!