Aslı Güder: '2016 Evrenin intikam senesi'

Güncelleme Tarihi:

Aslı Güder: 2016 Evrenin intikam senesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2015 12:38

Geçtiğimiz sene yine bu zamanlarda spiritüel danışman Aslı Güder’in kapısını çalmıştım. O da 2015’e girerken ülkemizi ve dünyayı nelerin beklediğini bir bir sıralamıştı. Neredeyse aradan 12 ay geçti ve Aslı’nın öngörülerinin pek çoğu gerçekleşti. Merak edenler için aşağıda “çıkan öngörüleri”nin listesini de paylaştım. Hâl böyle olunca, hazır da yeni yıl yaklaşmışken bir kez daha “kehanet avına” çıktım ve tavşandan niyet çeken avare misali Aslı’ya yepyeni bir liste yaptırdım.

Haberin Devamı

İnsanlık dikkatli olmazsa son bir asrın en tehlikeli yılına giriyoruz

*Uzun zamandır üzerimizde bir huzursuzluk mevcut, 2016’da bu vaziyet devam edecek mi yoksa biraz ferahlayacak mıyız?
- Madden değil manen güçlü olanların kazanacağı bir yıl geliyor. İnan o meşhur lafta olduğu gibi paranın saadet getirmediğini herkes görecek. Bu yıl evrenin intikam alma yılı. Şunu unutmayalım ki evrenin intikamı ve savaşı hepimizinkinden ağır olur. 2016’da Türkiye ve dünyada herkes yaptıklarının karşılığını görecek. Hangi kitaba ve dine inanıyorsanız inanın, tek çözüm elleri göğe açıp dua etmek. İzzet bugün burada anlatacaklarım benim de pek hoşuma gitmiyor ama bizi takip edenlere karşı hissettiklerimi paylaşmak gibi bir sorumluluğum var.
*Fragmanı bile bu kadar karanlıksa, anlatacaklarından şimdiden korkmaya başladım Aslı...
- İstersen bir bardak su içip biraz sakinleş, anlatacaklarımı öyle dinle. Tam anlamıyla medcezirlerle dolu bir yılın arifesindeyiz. Ülkelerin sınırları ve insanların hayatları kökten değişimlere uğrayacak. Bu kaos ortamında yeni bir dünya düzeni oluşurken her bir birey karmaları, korkuları ve travmalarıyla yüzleşecek. Çünkü 2016 kendimize çekidüzen vermek için son şansımız. Hayatın gerçekleri ve karmalarıyla yüzleşmeyi beceremeyenler ise iyice manik depresif bir hale gelecekler. Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı artacak. İnsanlar, Yaradan’a sığınmak yerine bu tip sahte avuntulardan medet umarlarsa 2016 komple bipolar bir yıl olacak. 
*Peki bu ruhumuza ve etrafımıza çökmüş kasvetten nasıl kurtulacağız? Yok mu bunun bir reçetesi?
- O zaman demin de söylediğimi bir kez daha tekrar edeyim; para değil insan biriktirenler, madde yerine manaya kıymet verenler, gerçeklerden kaçanlar değil hakikatle yüzleşmeye cesareti olanlar daha rahat geçebilecek bu karanlık dehlizden. 
*Haydi o zaman gel analize burnumuzun dibindeki büyük trajediden, Ortadoğu’dan başlayalım... Çocuk cesetlerinin kıyılara vurduğu bu kabus ne zaman son bulacak?
- Üzgünüm ama Suriye’den yükselen çığlıkların bir süre daha da artacağını hissediyorum. Bu feryatlar Esad’ın direncini iyice kırıp Rusya’ya tamamen teslim olmasına yol açacak. Fakat dünyanın ortak iradesi yani ABD, Avrupa ve NATO, ağırlığını koyup sene bitmeden Suriye konusunu insanlığın lehine çözmüş olacak. Putin ve Esad ne kadar çırpınsalar da kaybetmeye mahkumlar. Türkiye son süreçte doğru bir hamleyle Ortadoğu’nun geleceğini şekillendirecek büyük güçlere rol model olmaya başladı. Belki bu söylediğim bazılarının hoşuna gitmeyecek ama artık Ortadoğu’nun kaderinin tayin edildiği masada biz de varız.

Haberin Devamı

Aslı Güder: 2016 Evrenin intikam senesi



2016, 3. DÜNYA SAVAŞI’NDAN  ÖNCE “SON ÇIKIŞ” YILI

*Papa dahil herkesin dilinde bir 3. Dünya Savaşı söylemidir gidiyor. Senin öngörün ne?
- 2016, 3. Dünya Savaşı’ndan önce “son çıkış” yılı. Ya insanlık olarak kıyameti yaşayacağız ya da aklıselimle davranarak kurtuluşa ereceğiz ki bana sorarsan da öyle olacak... 
Ama eğer ileride dünya savaşı çıkacaksa da bu tahmin edildiği gibi Ortadoğu’dan değil Ruslar’ın Balkanlar’a müdahalesiyle o topraklardan patlak verecek. 
Zaten bundan 100 yıl önceki büyük savaş da Balkanlar’da başlamadı mı? Ama Einstein’ın dediği gibi “3. Dünya Savaşı’nın nasıl olacağını bilmiyorum ama 4. Dünya Savaşı taşlar ve sopalarla olacak”...
*Sana göre dünyayı bu hale getiren bombanın pimini IŞİD mi çekti?
- Bence asıl soru IŞİD’in pimini kimin çektiği... Ama 2016, IŞİD’den çok daha tehlikeli bir terör örgütüyle karşı karşıya kalacağımız bir yıl olacak. Bunlar yüzleri maskeli, uzun boylu, aralarında unutulmuş ve kaybolmaya yüz tutmuş bir dil konuşan gençlerden oluşan ezoterik bir topluluk. 
İnsanlık tarihinin gördüğü bu en barbar terör örgütü, saman alevi misali çıktığı gibi hemen bastırılacak. Ancak korkarım çok can yakacaklar. 
Onlar da tıpkı IŞİD gibi eylemlerini din kisvesi altında yapacak fakat bu bizim bildiğimiz dinlerden biri olmayacak. 
*Ne yani yeni bir dinin çıkacağını mı kastediyorsun?
- Bak bunun altını çizerek söylüyorum; bu yıl Papa bile öylesine farklı ve tuhaf söylemlerde bulunacak ki Hıristiyan dünyası onun akıl sağlığından endişe eder hale gelecek. Bu durum yeni mezheplerin doğmasına sebep olabilir. 
Söylediklerim kulağa çılgınca geliyor belki ama geçen yıla bakınca her şeyin mümkün olabileceğini görebilirsin.
*İslam Dünyası’ndaki mezhep savaşlarının Hıristiyan aleminde de yaşanacağını mı söylüyorsun?
- En son Avrupa’da 14. yüzyıl başlarında görülen din ve mezhep savaşları bu sene “evrim geçirmiş” yeni sürümleriyle tüm dünyaya yayılabilir. İstanbul dahil, dünya metropollerindeki kutsal mekanların tahrip edilmesine tanık olabiliriz. 
Mescid-i Aksa’nın terörist güçlerin hedef noktası haline gelmesiyle tüm dünyayı etkileyecek olaylar yaşanabilir. İsrail’in Süleyman Tapınağı’nı yeniden inşa etmek adına Mescid-i Aksa’nın altında arkeolojik kazılar yapması, yapının çökmesine sebebiyet verebilir. 
Dilerim bu kıyamet alametlerinin hiçbiri gerçekleşmez. Ama birileri çok bilinçli şekilde Tanrı’yı kıyamete zorluyor!

Haberin Devamı

Aslı Güder: 2016 Evrenin intikam senesi

PARİS SALDIRISI SADECE BİR BAŞLANGIÇTI

*Aslı bu röportajın sonunda tası tarağı toplayıp köyüme geri döneceğim neredeyse...
- Eğer terörden uzak bir yer arıyorsan sana bu tip olaylardan tek muaf kalacak ülke olan Avusturya’yı öneririm. Ama Avrupa’nın diğer şehirleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim çünkü terör bütün kıtaya sıçrayacak. Paris saldırısı sadece bir başlangıçtı. Londra’da büyük ayaklanmalar çıkabilir. Başta Fransa olmak üzere birçok ülkedeki iktidar, yapılan erken ve beklenmedik seçimler sonucunda değişebilir. Bazı Avrupa ülkelerini saran aşırı milliyetçilik duygusu, sokak hareketleri ve çatışmaların temel sebebi olacak. Kendilerinden olmayanları dışlama ve yok etme arzusu, Avrupa Kıtası’nı sarabilir. Yine bazılarının hoşuna gitmeyecek bir şey söyleyeyim; Avrupa, Suriyeli mültecilere duvarlar örerken, o mazlumlara kapılarını açıp ev sahipliği yapan biz olduk. Elbette bunun da bedelleri var, çaresiz insanlara yardım edenler kazanacak, onlara sırtını dönenler ise kaybetmeye mahkum. Tüm bunların sonuçlarını 2016’da hep beraber görüp yaşayacağız. Sana şaşıracağın bir şey daha söyleyeyim; Avrupa Birliği verilen ortak bir kararla dağılabilir ve küçülerek yeni bir oluşuma girebilir. Bunun başını da büyük ihtimalle Almanya çekecek.
*Dünyada Avusturya’dan başka karışmayacak ülke kalacak mı? Vallahi sen konuştukça afakanlar basıyor.
- Dur kesme de bitireyim. Bir büyük krizle de Lübnan karşı karşıya... Orada mültecilerden kaynaklanan sefalet ve açlığın neden olduğu bir ayaklanmaya şahit olabiliriz. Ermenistan da bir yandan halk ayaklanmaları bir yandan da büyük bir depremle sarsılabilir. Mısır yönetiminde kardeş kanı akabilir. Sisi kanla geldiği iktidardan yine kanla gidebilir.

Haberin Devamı

Aslı Güder: 2016 Evrenin intikam senesi

BİRBİRİMİZE TEMAS ETMEZSEK TEKNOLOJİ HEPİMİZİ BOĞACAK

*Geleceğe dair içimi ferahlatacak güzel ütopik hikayeler beklerken, kapkaranlık distopyalar dinliyorum senden...
- Teknoloji muazzam bir süratle ilerliyor ama medeniyet için aynı şeyi söylemek maalesef mümkün değil. Gözlerini bilgisayardan, cep telefonlarından kaldırmayan, sosyal ilişkiyi sosyal medyada like’lamak zanneden, yalnız, yapayalnız bir kuşak geliyor. Kendi ellerimizle ürettiğimiz teknoloji, bizi kölesi haline getirmeye başladı. Eğer genetik kodlarımızı hatırlayıp yeniden birbirimize temas etmeye başlamazsak ve maddeden ibaret varlıklar yerine ruhları olan eşref-i mahlukat olduğumuzu hatırlamazsak, iyice yalnızlaşmaya mahkum olacağız. 2016’da her birey kaçınılmaz olarak kendi hayatında bunun muhasebesini yapmak zorunda kalacak.
*Bu “cömert” 2016 yılından hepimizi kendine mahkum eden teknoloji devleri de nasibini alacak mı? 
- Aralarındaki savaş iyice kızışacak. 2016’da yepyeni bir ürün piyasaya çıkarabilirler. Apple büyük bir casusluk skandalıyla sarsılabilir. Şirket sırları rakiplerin eline geçince, “elmanın” bölünüp bünyesinden yeni şirketler doğmasına şahit olabiliriz.

Haberin Devamı

2016’NIN SATIR BAŞLARI

*Dünyaca ünlü bir yıldız intihara teşebbüs edecek, pek çok dünya liderine de suikast girişimi yapılabilir.
*Paradan para kazanmaya çalışanlar kaybedecek, altına yatırım yapanlar kazanacak.
*Manevi yanları çok güçlü spiritüel, algıları açık özel bebekler dünyaya gelecek. Ebeveynlere tavsiyem, çocuklarına iyileştirme garantisi olmayan ilaçları leblebi gibi yutturup bu özelliklerini kaybetmelerine sebep olmamaları.
*Dünyanın birçok değişik yerinde arkeolojik kazılarla yeni kentler ortaya çıkarılacak. Bunlardan bir tanesi de Ege’de, Bozcaada yakınlarında denizin altında bir batık şehir olacak.
*Dünyadaki Rupert Murdoch’un sahip olduğu gibi büyük medya imparatorlukları için Fetret Devri başlayabilir. 
*Harvard veya Yale gibi saygın bir üniversitede terör saldırısı gerçekleşebilir. Saldırının zanlılarından biri üniversite bünyesinden olabilir.
*Türkiye’de eğitim ve askerlikle ilgili yasalarda önemli değişiklikler yapılacak. Yılın sonlarına doğru başkanlık sistemiyle alakalı bir referanduma gidebiliriz.
*Gıdalarda sıkça kullanılan bir kimyasal katkı maddesinin kanser yaptığı kanıtlanacak.
*Tüm dünyayı etkileyecek ekonomik krizi Türkiye diğer ülkelerde olduğu gibi derin hissetmeyecek. Mayıs ayına kadar küçük sarsıntılar olsa da sonrasında ülkeye ekonomik anlamda “güneş doğacak”.
*İktidar partisinin iç dinamiklerinde herhangi bir hareket öngörmesem de Türkiye’deki muhalefet partilerinin liderleri değişecek.
*Dünyaca ünlü bir eserin büyük bir müzeden çalınması sürpriz olmaz.
*Rusya, petrolün tahtını sallayacak yeraltından gelen yeni bir enerji kaynağıyla dünya ekonomisinde söz sahibi olabilir.

Haberin Devamı

ÜNLÜLER DÜNYASI İÇİN 2016

- SERENAY SARIKAYA: Şöhret yüzünden hayatının renksizleştiğini ve zorlaştığını düşünen Serenay Sarıkaya, bunun intikamını yaptığı yeni projenin başarısıyla alacak. Kerem Bürsin ile ilişkisinde; karşı tarafın bencilliği ve çocuksu davranışlarından sıkılabilir, yaptığı fedakarlıklardan vazgeçip her an bu aşka nokta koyabilir. Ama aramızda kalsın ben onları birbirlerine çok yakıştırıyorum. İnşallah ayrılmazlar.
- DENİZ SEKİ: Deniz bu sene kalemini konuşturacak... Yazacağı kitap ve şarkı sözleriyle hapishanede geçirdiği günlerin tercümanı olacak. Cezasında bir hafifletme olabilir, erken tahliye sürprizi yaşayabilir. İnşallah da öyle olur.
- SİNEM KOBAL: Evlilik konusunda acele etmemesi gereken Sinem Kobal, bu yılki yatırımlarını gayrimenkule yapmalı. Kısaca evlenmesin, ev alsın. Yıllardır üzerinden bir türlü dağılmayan kara bulutu spiritüel yollarla temizlemeli... 
- EBRU GÜNDEŞ: Bu sene zirve yine onun. Türkiye’deki başarısını Ortadoğu’da da yakalayacak. Büyük ihtimalle kozmetik alanında yaratacağı yeni bir marka ile sahne dışında da patroniçeliğin keyfini yaşayacak.
- BARIŞ ARDUÇ: Senaryosunu kendi yazıp çekeceği bir filmle ününe ün katacak. Yaptığı bu film onun yurtdışı bileti olacak. Gıda sektöründe hizmet veren bir markadan gelecek reddedemeyeceği bir reklam filmiyle yüzü ve cebi gülecek.
- HANDE ATAİZİ: İş hayatında atağa geçen Hande Ataizi maalesef ki özel hayatında aynı ivmeyi gösteremeyecek. Sonradan üzülmemesi için yıllardır süren evliliğinin üzerindeki “gözlere” dikkat etmeli... 
- BÜLENT ERSOY: Bülent Hanım estetik operasyonlardan uzak durup sağlığına her zamankinden fazla özen göstermeli. Yeni bir evlilikle hepimizi şaşırtacak.
- CRISTIANO RONALDO: Başka bir takımdan alacağı teklifle büyük bir ikilem yaşayacak olan Ronaldo, her şeyin paradan ibaret olmadığını dünyaya ispatlayacak. Arkasından dönen bütün oyunlara rağmen bu yıl da hepimizi kendine hayran bırakacak. Takım arkadaşlarından biriyle adının karışacağı yeni bir skandal uzun süre gündemde kalacak.
- JOSE MOURINHO: Alacağı bol sıfırlı bir transfer teklifiyle yıldızını tekrar parlatacak. Başka bir takımın başına geçerken, ekibinden üç kişiyi de yanında götürebilir.

Aslı Güder: 2016 Evrenin intikam senesi

2015 İÇİN NELER SÖYLEMİŞTİ

*Dolar 2,70’i, Euro 3,20 TL’yi zorlayacak. Altın fiyatlarında yükseliş devam edecek. (Röportaj yayınlandığında dolar 2,15, Euro ise 2,75’ti. Yılın sonunda Dolar 3, Euro 3,20 sınırına dayandı.)
*Cem Yılmaz ile ciddi bir ilişki yaşayacağına inanmadığım Ayşe Hatun Önal, dünyaca ünlü bir starla düet yapıp Avrupa’da kendinin bile inanamayacağı bir çıkış sağlayacak. (Ayşe Hatun Önal, Ricky Martin’le yaptığı düetle kendinden söz ettirdi.)
*Gülben Ergen, eşiyle ortak bir şirket kurup alkolsüz içecek sektörüne girecek. (Gülben Ergen eşiyle ortak bir şirket kurup gıda işine girdi.)
*Serenay Sarıkaya, herkesin yakından tanıdığı farklı bir isimle aşk yaşayarak magazin gündemine bomba gibi düşecek. (Çağatay Ulusoy’la ilişkisini noktalayan Serenay Sarıkaya, Kerem Bürsin’le magazin manşetlerinden düşmeyen bir ilişkiye yelken açtı.)
*Arda Turan bu sene, hiç olmadığı kadar büyük bir aşk yaşayıp evlilik yolunda hızlı adımlar atacak. (Arda Turan, Sinem Kobal’la ayrıldı, Aslıhan Doğan’la birlikte olmaya başladı. Doğan’ın ailesiyle tanışarak da ilişkisini ciddi boyuta taşıdı.)
*Esad’ı 2015’te gerekli önlemleri almazsa kötü bir son bekliyor. Kara saldırılarında her türlü tehlikeyi önlemeyi başaran Esad’ı denizden gelen büyük bir darbe yıkabilir. (2015 Esad’ın hayatının en zor yılı oldu. Rus füzeleri her ne kadar Esad’ı koltuğundan indirmek için olmasa da, Hazar Denizi ve Akdeniz’den Suriye’yi bombaladı.)
*Daha önce patlamış bir volkanın yeniden hareketlenmesine şahit olacağız. (İtalya’daki Etna, Şili’deki Calbuco ve Meksika’daki Kolima yanardağları faaliyete geçti.)
*Dünyanın önemli başkentleri, terör saldırılarının hedefi haline gelecek. Özellikle havaalanları, metro istasyonları ve tren garlarına yapılacak silahlı saldırılar toplu ölümlere sebep olacak. (Ankara, Beyrut, Paris ve Londra’da terör saldırıları meydana geldi. Yüzlerce insan hayatını kaybetti.)
*Geçmiş yıllarda Galatasaray’a hizmet etmiş bir isim, başkanlık koltuğuna oturabilir. (Galatasaray’a yıllarca hizmet etmiş Mustafa Denizli, ani bir kararla tekrar takımın teknik direktörlüğüne getirildi.)
*İkinci yarıdaki puan kayıplarıyla Beşiktaş, ligin zirve yarışından kopacak. 2015’i yatırım yılı olarak geçirip 2016’da yıldızı parlayacak. (Fikret Orman: Yatırım dönemi yavaş yavaş bitiyor, sportif başarı zamanı geliyor diye düşünüyorum - 8 Aralık 2015)
*İç karışıklıklar yeni senede de Trabzonspor ekibinin yakasını bırakmayacak. Sahada yapacaklarından çok, 2015’te aralarındaki iç çekişmeleri konuşacağız. (Trabzonspor’da kongreye gidildi ve başkan İbrahim Hacıosmanoğlu koltuğunu Muharrem Usta’ya kaptırdı.)
*Putin her ne kadar eylül ayından sonra yeni bir yönetim stratejisiyle sorunlarının üzerinden gelmeye çalışsa da ülkesini krizden kurtarmayı başaramayacak. (Rusya’nın Türkiye ve Batı’yla olan ilişkileri 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en gergin günlerini yaşadı.

SİYASET DÜNYASINDA 2016

*ABD: Amerika’da bütün tahminlerin aksine seçimi yeniden Demokratlar kazanacak. Ve dünyanın süper gücünü tarihte ilk defa, bir kadın, Hillary Clinton yönetecek. 
*ALMANYA: Bugüne kadar dünyaya egosuyla kök söktüren Merkel’e dünya liderleri sırt çevirecek, onu yalnızlığa mahkum edecekler. Güvenliğine dikkat etmezse bir anda kendini büyük bir kaos ve suikast girişiminin ortasında bulabilir.
*RUSYA: Putin her ne kadar dış dünyaya kendini güçlü göstermeye çalışsa da ülke içindeki muhalefet, tahtının altını hızla oyuyor. Tıpkı Merkel gibi o da bir suikasta kurban gidebilir. Özellikle yediklerine içtiklerine dikkat etmeli!
*KUZEY KORE: Dünya Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un seks skandalıyla çalkalanabilir. Bütün dünyanın nefretini üzerinde toplayacak görüntüler medyaya sızabilir.
*İNGİLTERE: Kraliyet Ailesi’nin bir üyesinin vefatının ardından üzerinde güneş batmayan krallıktaki sert miras kavgalarına 
dikkat!

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!