Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu ne olacak?

Güncelleme Tarihi:

Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu ne olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 09:07

Türkiye’nin uluslararası standartlardaki ilk spor salonu olan ‘Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin Salonu’na şu günlerde yolu düşenler ilginç bir görüntüyle karşılaşıyor. Salonun adındaki 4 harf düşmüş durumda ve aylardır yerine takılmıyor. Bu durum da “Acaba salonun adı değişecek mi?” sorusunu akıllara getiriyor.

Haberin Devamı

Adı; Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu.

9 Mart 2012'de görkemli bir törenle hizmete açılan salon, Türkiye'nin 'uluslararası standartlardaki ilk spor salonu' özelliğine sahip...

Atletizm başta olmak üzere bütün salon sporlarına ev sahipliği yapabilen salon, normal şartlarda 7 bin 500 seyirci kapasitesine sahip. Ancak konser gibi etkinliklerde sahanın da kullanımı ile birlikte bu rakam tam 23 bine çıkıyor. Kısacası mükemmel bir tesis.

Ne var ki, salonun adı üzerinde bir süredir çok ciddi tartışmalar yapılıyor. Sebebi ise, salona adı verilen Aslı Çakır Alptekin'in 'biyolojik pasaportundaki sapma' nedeniyle tam 8 yıl spordan men cezası almış olması.

2012 Londra Olimpiyatları'nda kadınlar 1500 metrede altın madalya alarak 'Türkiye'nin ilk olimpiyat şampiyonu atleti' unvanını kazanan Alptekin hakkındaki iddialar sadece 'biyolojik pasaportta sapma' ile bitmiyor...

Haberin Devamı

RÜŞVETLE SUÇLANIYOR
Uluslararası Anti-Doping Ajansı'nın (WADA) hazırladığı raporda, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) eski başkanı Lamine Diack'ın oğullarına kendisi ile ilgili raporu hasır altı etmesi için rüşvet vermekle de suçlanıyor.

Suçlamaların ardından Aslı Çakır Alptekin adının salondan çıkarılması gündeme geldi. Birçok kişi bu yöndeki düşüncelerini sosyal medyadan ilan etmeye başladı.

Bu görüşü savunanların alternatif isim önerileri de belli; Alptekin'in birinci olduğu yarışta ikinciliği elde eden Gamze Bulut'un adının verilmesini istiyorlar.

Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu ne olacak
DÜŞEN 4 HARF AYLARDIR TAKILMADI
Diğer taraftan Ataköy'deki bu muhteşem tesise şu günlerde gidenler şaşırtıcı bir tablo ile karşılaşıyor. Salonun dışındaki cam yüzeyi kaplayan 'Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu' yazısından 4 harf düşmüş durumda. Üstelik bu durum yeni de değil. Aylardır böyle...

Hal böyle olunca, "Salonun adı değişeceği için mi sökülen harflerin yenisi takılmıyor?" sorusu akıllara geliyor.

Haberin Devamı


Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu ne olacak
Ataköy Atletizm Arena adıyla açılan salonun ismi daha sonra Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu olarak değiştirilmişti.

HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz yetkililer, "Harflerin yenilerini hazırladık, takılması için talimat bekliyoruz" cevabını verdi.

Yetkililer, "Salonun adı değişecek mi?" sorusu üzerine ise, "Aslı Çakır Alptekin ile ilgili hukuki süreç devam ettiği için şu an isminin çıkarılması söz konusu değil. Hukuki süreç bittikten sonra Bakanlık gerekli gördüğü taktirde salonun adını değiştirir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!