Aslı Baş davasında 'yalancı tanık' iddiası

Güncelleme Tarihi:

Aslı Baş davasında yalancı tanık iddiası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2016 17:00

Muğla'da eski manken Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili davanın 27. duruşması yapıldı. Baş ailesinin avukatı Fahri Safa Küpçü, dava sürecinde tanık olarak iki kişinin dinlendiğini ve yurt dışında yaşayan bu tanıkların ifadelerinin şüpheli olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan iş adamı Ahmet Bayer ile oğulları Volkan ve Hakan Bayer, Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş ve tarafların avukatları katıldı. Duruşma, yalan ifade verdikleri ileri sürülen 2 tanığın tekrar dinlenmesi için ertelendi. 

Aslı Baş'ın ailesinin avukatı Fahri Safa Küpçü, duruşma çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, dava sürecinde tanık olarak iki kişinin dinlendiğini söyledi. Bu tanıkların ifadelerinin şüpheli olduğunu öne süren Küpçü, tanıkların yurt dışında yaşadığını kaydetti. Tanıkların gerçekleri çarpıtmış olabileceğini iddia eden Küpçü, kendilerinin de bu tanıklara soru sorma hakları olduğunu dile getirdi. Tutuksuz yargılanan iş adamı Ahmet Bayer de yargıya güvendiklerini ifade etti.

 

Haberin Devamı


KADIN CİNAYETLERİ PROTESTO EDİLDİ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de Muğla Adliyesi önünde kadın cinayetlerini protesto etti. Platform adına açıklama yapan Seda Yılmaz, Aslı Baş için adalet sağlanana dek davanın takipçisi olacaklarını kaydetti. Miss Model of Turkey Yarışması'nda 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş, 2010'da Bodrum'da kaldığı otelin üçüncü katından düşerek ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Baş'ın ölümüyle ilgili gözaltına alınan Ahmet Bayer'in oğulları Hakan ve Volkan Bayer, sevk edildikleri mahkemece tutuklanmış, Volkan Bayer, daha sonra adli kontrol şartıyla salıverilmiş, tutuklu yargılanan Hakan Bayer de 17 Ocak 2014'te serbest kalmıştı. Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili yalan beyan verdiği iddia edilen Ahmet Bayer ve oğulları ile çalışanları Murat Umirov hakkında da dava açılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!